Marjolijn Touw schittert in Purpers zoektocht naar helden

Dit seizoen is Marjolijn Touw na een lange reeks van musicals eens niet in een musical te zien. Ze is dit seizoen te gast bij Purper en zingt in het nieuwe liedjes programma ‘Helden’ samen met Frans Mulder en Marco Braam. Voor Musical Reports was haar deelname genoeg reden om de première te bezoeken.

Wat: Purper: Helden
Wie: Marjolijn Touw, Frans Mulder, Marco Braam en Jeroen Hardijzer
Waar: Schouwburg, Amstelveen
Wanneer: 23 oktober (première)
Door: Jouke van Buuren

Marjolijn Touw vroeg zich ook al af, zo vertelde Frans Mulder, waar het verhaal over gaat in deze voorstelling. Aan het einde van de voorstelling vraagt men het zich nog steeds af. De titel ‘Helden’ doet vermoeden dat er stil word gestaan bij persoonlijke helden van de castleden en dat men daarbij passend repertoire zingt.  In het programma wordt wel degelijk aandacht geschonken aan het thema “helden”, maar anders dan men zou verwachten. Wie nu de helden van Touw en Mulder zijn, daar krijgt het publiek helaas geen antwoord op.

Ook voor deze Purper reeks schreven Mulder en Braam weer eigen teksten en muziek. De liedjes gaan opvallend veel over de goede oude tijd zonder klantenkaarten, bonuspunten, mobiele telefoons,  laptops, over oud worden en over afscheid nemen. Hierdoor is het vooral een voorstelling geworden voor een oudere doelgroep dan de gemiddelde musical liefhebber. Jammer, want het Annie M.G. Schmidt programma van Purper (seizoen 2010/2011) was lekker fris en sprak iedereen aan.

Marjolijn Touw kennen we vooral van haar ‘gemene vrouwen rollen’ zoals haar rollen in Mary Poppins, Petticoat, Ciske de Rat en The Wiz. Van dit imago zal Touw waarschijnlijk nooit afkomen en ook in deze show mag ze af en toe weer een kreng zijn. Daarnaast weet ook Touw te ontroeren, iets dat we nog niet vaak van haar hebben mogen zien. Touw heeft meer persoonlijkheid dan haar karikaturale (musical)personages doen laten denken. Samen met Mulder is Touw de baas op het podium en weet ze een andere kant te laten zien die veel bezoekers zal verbazen.

Naast Touw staat vooral Mulder op het toneel. Beide zingen verschillende solo’s en ook samen zingen ze enkele liedjes. Marco Braam begeleid alles muzikaal op de vleugel en vanaf zijn MACBook Pro. Braam straalt altijd zo veel enthousiasme uit dat chagrijnig blijven onmogelijk is. Wie waarschijnlijk wel wat chagrijnig zal zijn is Jeroen Hardijzer. Hardijzer heeft de ondankbare taak om enkele keren op en af te komen en te ondersteunen in een korte spel scène. In totaal is Hardijzer nog geen vijf minuten op het podium en zijn tekst bestaat enkel en alleen uit het woord ‘tweeëndertig’. Waarom de company manager ook aan de cast is toegevoegd blijft totaal onduidelijk.

Purpers nieuwe show ‘Helden’ is een programma waarin we Marjolijn Touw eens van een andere kant mogen zien. En dat is een kant waarvan we hopelijk meer gaan zien. Het repertoire van de voorstelling is daarnaast niet zo verfrissend en nieuw. De show voelt daarom soms wat lang aan, wat jammer is aangezien het podium vol met talent staat.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies