Albert Verlinde Entertainment brengt Annie, Buddy Holly & Shrek

Vandaag (1 november 2011), enkele maanden na het vertrek van Roel Vente (de tweede ‘V’ in V&V Entertainment) maakte Albert Verlinde de toekomstplannen voor het bedrijf bekend. Hier hoorde ook een nieuwe naam bij. Zo gaat het Entertainment bedrijf van Verlinde voortaan door onder de naam: Albert Verlinde Entertainment.

Verlinde, naamgever en eigenaar zal zich nog overal bij meekijken en invloed uitoefenen maar directeur Jeroen Dona heeft de dagelijkse leiding over de organisatie. Hij was dan ook degene die de nieuwe titels bekend maakte. Zo zijn volgend seizoen Annie en The Buddy Holly Story in de Nederlandse theaters te zien, beide in een geheel eigen versie.

Annie ging voor het laatst in 2005 in Nederland in première. Dit was een succesvolle tourproductie van hetzelfde productiehuis. Deze nieuwe nationale tour van Annie wordt echter geen exacte kopie. Voor theaterseizoen 2012/2013 (première 25 november) wordt er een volledig nieuwe productie op poten gezet.

The Buddy Holly Story vertelt het levensverhaal van Buddy Holly. Een Amerikaanse muzikant die furore maakte met The Crickets. Fans en liefhebbers zeggen dat op 3 februari 1959 de muziek stierf, dit is de dag dat Holly omkwam in een vliegtuigcrash. Deze biografische jukeboxmusical gaat dan ook op 3 februari (2013) in première.

Naast de bekendmaking van deze titels voor aankomend seizoen en de aankondiging dat er een filmversie van de musical Doe Maar in de maak is, maakte Dona nog één titel bekend. Albert Verlinde Entertainment kondigde met trots aan dat zij als eerste ter wereld een eigen versie van Shrek de musical mogen produceren van Dreamworks. Shrek, volgens Dona en Verlinde een waar entertainment spektakel, moest na een jaar al sluiten op Broadway en is nu nog te zien op West End. Wanneer deze productie in Nederland te zien zal zijn is echter nog niet bekend gemaakt.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies