De Producers zijn definitief uitgeproduceerd ?

Reddingboeien kwamen er helaas niet voor Mark Vijn, de cast, crew en orkestleden van De Producers. Na slechts 8 try-outs, de première en 6 reguliere voorstellingen valt het doek voor De Producers. De kaartverkoop liep niet goed genoeg om de ruim 65 werknemers van de productie werk te kunnen bieden. De voorstelling is failliet, zo was vanmiddag te lezen op Twitter.

Zo mocht ook de noodkreet van Mark Vijn van enkele dagen geleden niet helpen. De economische crisis is uiteindelijk de doodsoorzaak voor Mark Vijn Theaterproducties. De kaartverkoop kwam te traag op gang, het publiek wachtte tot het laatste moment met het kopen van kaarten, omdat deze dan vaak tegen een gereduceerde prijs worden aangeboden. Dit vooruitzicht bood voor Mark Vijn Theaterproducties niet voldoende garantie om verder te gaan.

Wat de gevolgen zijn van het faillissement van Mark Vijn Theaterproducties voor ‘Jeugdherinneringen’ met daarin Henk Poort en Danny de Munk en de nieuwe Zandkasteel voorstelling is nog niet duidelijk.

Op Twitter was te lezen dat bij een faillissement (via het theater) gekochte kaarten voor nog te spelen voorstellingen vergoed zullen worden. Wat het gevolg is voor mensen die kaarten bij SEE hebben gekocht is nog niet duidelijk.  Zodra er meer nieuws is  lees je dit op Musical Reports.

Update 31 oktober 19:55 uur:

Tot nu toe is volgens Mark Vijn alleen de voorstelling ‘De Producers’ failliet en zullen ‘Jeugdherinneringen’ en ‘Zandkasteel’ nog gewoon te zien zijn in de theaters. Of Mark Vijn Theaterproducties nog produceert in het volgende seizoen is nog geheel onduidelijk. Ook sluit Mark Vijn een algeheel faillissement nog niet uit.

Update 2 november 16:40 uur

Producent Mark Vijn heeft de hoop nog niet opgegeven. Achter de schermen zoekt men nog naar oplossingen om de voorstelling alsnog te redden. Daarom verkoopt o.a. het theater in Hoorn nog steeds kaarten voor De Producers.

Update 5 november 11:05 uur

Enkele theaters denken er over om De Producers alsnog naar hun theater te halen en zelf een deel van de kosten te vergoeden. Er is nog steeds hoop zo vertelde Dick van Toorn bij De Wereld Draait Door.

Update 6 november 12:20 uur

Theater Carré en het Luxor Theater zijn weer begonnen met kaarten te verkopen voor De Producers. Beide theaters hadden eerst de show geannuleerd en kaarten kopen was niet meer mogelijk. Dit kan eventueel betekenen dat er nog hoop is voor de productie.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies