Muziektheaterproductie ’27 Club’ in de Nederlandse theaters

In 2013/2014 is de nieuwe muziektheaterproductie 27 Club in de Nederlandse theaters te zien. Dat heeft producent 3 « Entertainment vandaag bekend gemaakt. 27 Club is de benaming van een groep bekende muzikanten die allen op 27-jarige leeftijd zijn overleden. Dat zijn ondermeer Jimi Hendrix, Janis Joplin, Brian Jones, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse. Zij staan centraal in het script dat wordt ontwikkeld door Flip Broekman.

In het verhaal vormt de Club 27 een hemel in de hemel. De voormalige idolen hebben van God allerlei privileges gekregen. In ruil daarvoor verzorgen zij een wekelijks optreden in Club Heaven. Het optreden wordt massaal bezocht door een telkens weer enthousiast hemelpubliek. Zelf zijn de idolen helemaal niet zo tevreden over hun muziek. Ze missen nog een goede drummer. Er zijn wel drummers in de hemel, maar die zijn niet op 27-jarige leeftijd overleden en mogen dus geen deel uitmaken van hun exclusieve gezelschap. 

Dan valt hun oog op de 27-jarige drummer Daniël, die echter nog springlevend op aarde rondloopt. De 27 Club heeft een engel als manager tot haar beschikking. De leden weten de Engel zover te krijgen om buiten God om, de ene na de andere ramp op Daniël af te sturen. Maar slagen ze er zo in om Daniël op zijn 27ste naar de hemel te halen?

27 Club wordt gebracht met een hemelse live-band op toneel en een aantal zangers/acteurs. Dit zijn uiteraard de leden van 27 Club en hun manager. Deze zijn in de hemel terug te vinden, daarnaast speelt het zich af op aarde, rondom de persoon drummer Daniël. De liedteksten en de muziek van de leden van 27 club vormen de rode draad van de voorstelling. 

3 « Entertainment is een productiemaatschappij van Charles Aerts & Rode Loper. Zij slaan de handen ineen voor 27 Club. Het oorspronkelijke idee is afkomstig van Rode Loper.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies