Per stad twee rollen in de musical Oorlogswinter te winnen

Het Nationaal Jeugd Musical Theater gaat via Facebook op zoek naar acteurs en actrices voor de musical Oorlogswinter. Kinderen in de leeftijd van acht tot en met zestien jaar kunnen een filmpje, waarin zij laten horen hoe goed zij kunnen zingen, uploaden op bijvoorbeeld YouTube, Hyves of een ander digitaal platform. Nadat de ‘like’-button of ‘vind ik leuk’ op facebook.com/oorlogswinter is aangeklikt, kan daar een link van de auditie worden geplaatst. Het is tevens van belang dat hierbij wordt aangegeven in welk theater het kind wil spelen. Vervolgens moeten zoveel mogelijk ‘likes’ voor de online auditie worden verzameld. 

De uiteindelijke keuze wordt bepaald door de regisseur van de voorstelling. De actie loopt tot twee weken voor de voorstelling in het gekozen theater en per theater worden twee kinderen uitgekozen. De volledige speellijst is terug te vinden op www.oorlogswinterdemusical.nl

Na de realisatie van Sjakie en de Chocoladefabriek, Narnia de Musical en de met zes Musical Awards genomineerde voorstelling Kruistocht in Spijkerboek brengt het Nationaal Jeugd Musical Theater nu Oorlogswinter met meer dan zeventig voorstellingen als musical in de theaters. De hoofdrollen in de musicalversie van Oorlogswinter worden vertolkt door Timo Descamps, Janke Dekker en Soy Kroon.

Oorlogswinter speelt zich af in het recente verleden en heeft bovenal een realistische toon. In het meeslepende verhaal raakt de bijna zestienjarige Michiel, die de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog meemaakt, gaandeweg betrokken bij illegale activiteiten. Door de innovatieve projectiemethoden zullen de bezoekers zich als het ware ‘in’ de voorstelling bevinden. Dit maakt de voorstelling voor een breed publiek boeiend en aansprekend. Het NJMT onderscheidt zich van vele andere (musical)producties door de grote actieve betrokkenheid van kinderen, jongeren en volwassenen. Het maakt Oorlogswinter als voorstelling dan ook zeer toegankelijk voor de jongere bezoekers.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies