Rosalie de Jong wordt Blonde Greet in ‘De Jantjes’

Rosalie de Jong wordt Blonde Greet in de musical De Jantjes van Ruud de Graaf & Hans Cornelissen. Blonde Greet is de tweede belangrijke vrouwenrol in de onverwoestbare Amsterdamse klassieker. Onlangs maakte De Graaf & Cornelissen Producties al bekend dat Willeke Alberti de begeerde rol van de zwervende straatmuzikante Na Druppel zal vertolken.

Blonde Greet is een lekkere en spontane Jordanese meid die in het verhaal een knipperlicht verhouding heeft met Dolle Dries, één van de drie Jantjes. In eerdere versies speelden actrices Mariska van Kolck en Wieneke Remmers de rol van Blonde Greet en beleefden daarmee beiden hun definitieve doorbraak. Producent Hans Cornelissen: “Ik had Rosalie al lang in mijn hoofd en ze deed ook een uitmuntende auditie. Het leuke is dat Rosalie enige jaren geleden bij ons ook haar debuut maakte in de musical Wat Zien Ik?!, waarin ze een hoer en een verpleegster speelde. En het was ook in die productie dat ze haar grote liefde Matthijs Pater leerde kennen, die nu weer te zien is in de zoektocht voor Saturday Night Fever. Je zag de vlam tussen die twee bijna meteen overspringen. Blijkbaar niet voor niets, want ze zijn nog steeds zeer gelukkig. Daarna had Rosalie natuurlijk veel succes in Op Zoek naar Mary Poppins, Petticoat en nu natuurlijk met haar hoofdrol in de musical Droomvlucht. We zijn blij met haar en ze heeft er enorm veel zin in”.

Naast Rosalie de Jong en Willeke Alberti zijn er ook rollen weggelegd voor Ellen Evers als Tante Piet, Arie Cupé als De Mop, Job Bovelander als Schele Manus, Stefan de Kogel als Dolle Dries en Rick Sessink als Blauwe Toon. Voor overige rollen hebben audities plaatsgevonden.

Als musical was De Jantjes voor het eerst te zien in 1920 en was van meet af aan een absolute publiekslieveling. Amsterdamse evergreens als Bij ons in de Jordaan, Westertoren, Wordt nooit verliefd, Omdat ik zoveel van je hou, Als de tros wordt losgesmeten en Dat Benne De Jantjes omlijsten een karakteristiek verhaal. De Jantjes speelt zich af in de Jordaan in het begin van de 20e eeuw. In het café van Tante Piet, waar de zwervende straatmuzikanten Na Druppel en De Mop hun dagelijkse borreltjes halen, zijn misleiding en misverstand in verschillende relaties aan de orde van de dag. Mooie Leendert wil iets met Blonde Greet, de vriendin van Dolle Dries. Dat leidt tot fikse ruzies tussen Dries en Leendert, waarbij iedereen betrokken raakt. Ook de vrienden van Dolle Dries, Schele Manus en Blauwe Toon gaat het niet voor de wind. Gedrieën besluiten ze te tekenen bij de marine. In die tijd stonden de matrozen bekend als De Jantjes. Ze moeten voor zes jaar naar Indië en laten hun geliefde Amsterdam met alle vrienden, ruzies en gezelligheid achter zich. Na zes jaar keren ze terug, zonder Blauwe Toon. Er is echter nogal wat veranderd.

De Jantjes gaat op 23 september 2012 in première in het Amsterdamse DeLaMar Theater en zal daarna tot april 2013 in vele grote Nederlandse theaters te zien zijn. Kijk voor meer informatie op www.degraafencornelissen.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies