Droomvlucht: Rein Kolpa als Oberon, let vooral op hem!

Rein Kolpa beleefde na een korte repetitieperiode zijn première als elfenkoning Oberon in de musical Droomvlucht. Rein volgt Christo van Klaveren op, wie aan de slag gaat bij Saturday Night Fever. De voorstelling staat als een huis en Rein kon dan ook zo instappen in deze Droomvlucht. Een Droom voor jong en oud.

Wat: Droomvlucht
Wie: O.a. Rein Kolpa, O.a. Doris Baaten, Rosalie de Jong, Jorge Verkroost en Steve Beirnaert
Wanneer: 14 december 2011 (Première Rein Kolpa)
Waar: Efteling Theater, Kaatsheuvel
Door: Henske Bloemen

Lila wordt digitaal gepest via Twitter en Facebook en haar hardwerkende, ruziënde ouders hebben nauwelijks tijd voor haar. Als Lila weer eens voor het weekend bij oma is ondergebracht, wordt Lila samen met oma meegenomen door een vuurvliegelf naar het land van de elfen om het Koninklijk elfenechtpaar Oberon en Titania te helpen. Alleen er gaat iets mis en ze komen niet bij de elfen terecht, maar in het Trollenrijk. Lila heeft zo haar twijfels over hoe echt deze wereld is, maar gaat toch met oma mee naar Oberon en Titania. Onderweg krijgen ze hulp van Krakeel, een trollen-binnenbeentje. We zien trollenkoning Furius met vleerspion Fladder plannen beramen om zichzelf van de elfen te verlossen. Vooral van de elf die hem iets verschrikkelijks heeft aangedaan. Uiteindelijk moet Lila beslissen tussen volwassen worden en ophouden met dromen of haar fantasie blijven gebruiken.

Rein Kolpa mag voorlopig zijn tanden zetten in de rol van Elfenkoning Oberon. Dit doet hij zeer geloofwaardig. Rein weet goed de tweestrijd weer te geven waar Oberon mee worstelt. Enerzijds wil hij een goede vader zijn, anderzijds ook een goede koning en wil hij zijn volk helpen. Kolpa kan zijn prachtige stem goed laten horen tijdens de mooie nummers die voor zijn personage zijn geschreven. Het was niet te merken dat Rein maar een paar try-outs gespeeld heeft voordat hij zijn première beleefde. Wie wil er niet zo’n droompremière?

Over deze voorstelling schreef musicalreports eerder: “Regisseur Jasper Verheugd is er samen met Cocky van Huijkelom (Kostuums) en Sjoerd Didden (Pruiken en make up) in geslaagd om een wereld te creëren, waarin elke groep wezens zijn eigen gebruiken en karakteristieke manier van bewegen kent. Het kinder en het volwassen ensemble staat grotendeels gemengd op het toneel, waardoor het één wereld wordt. De musical Droomvlucht is een nieuwe musical en alleen daarom al prijzenswaardig. We hebben hier niet te maken met een wereldschokkende vernieuwende voorstelling, maar oh wat is een middagje Droomvlucht toch onvoorstelbaar lekker!”

Lees hier de recensie die Musical Reports naar aanleiding van de première schreef.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies