Musical Award Gala 2012 gaat door ondanks boycot Albert Verlinde

Albert Verlinde Entertainment keert de organisatie van de John Kraaijkamp Musical Awards de rug toe. Het musicalbedrijf heeft de stichting laten weten geen producties meer voor te dragen voor een nominatie voor het Musical Awards Gala 2012, maakte algemeen directeur Jeroen Dona vandaag bekend.

Dona noemt de formule van de jaarlijkse awardshow sleets. ‘We moeten vernieuwen en veranderen om musicals op een plezierige manier onder de aandacht te blijven brengen van het grote publiek’, zegt de musicalproducent. ‘Het elan is er na 11 jaar af en de kijkcijfers dalen. Dat is doodzonde.’

Hij vervolgt: ‘In het voorjaar hebben we bij het bestuur erop aangedrongen om te veranderen en te vernieuwen. Ze hebben ons keurig aangehoord, maar niets met onze adviezen gedaan. In oktober heeft het gala veel kritiek gekregen. Wij vinden dat we zo niet door kunnen gaan.’Dona stelt voor een jaartje rust te nemen om iets totaal nieuws te bedenken waar alle theaterproducenten baat bij hebben.

De Stichting Musical Awards kwam met de volgende reactie:

De door Albert Verlinde Entertainment (AVE) genoemde adviezen tot vernieuwing zijn het bestuur niet bekend. Tijdens het laatste producentenoverleg lieten zij verstek gaan. Het bestuur staat open voor vernieuwing, maar wil benadrukken dat het gala niet in de eerste plaats gericht is op het behalen van een zo hoog mogelijk kijkcijfer. Doel van de Stichting Musical Awards is de prestaties van het musicaltalent, de mensen voor en achter de schermen, te waarderen. Aan dit belangrijke aspect gaat AVE volledig voorbij.

Voor alle duidelijkheid: ook in 2012 zal de uitreiking van de Musical Awards plaats vinden tijdens een Gala. Daarvoor zullen alle producties, ook die van AVE, worden beoordeeld door een onafhankelijke nominatiecommissie. Tevens boycot ook De Graaf en Cornelissen Producties al sinds jaren de Musical Awards.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies