Hitproducer Addy van der Zwan covert “Staying Alive”

Addy van der Zwan, bekend van de Klubbheads, brengt een nieuwe dance cover van ‘Stayin Alive’ uit. Deze populaire song werd door de Bee Gees geschreven voor de soundtrack van de film Saturday Night Fever. Het nummer is één van de meest herkenbare van de groep geworden. Deze film en de disco muziek van de Bee Gees zorgden in de jaren ’70 voor een ware disco rage.

“Nu Joop van den Ende Theaterproducties Saturday Night Fever op de planken brengt volgend jaar, is dit een goed moment om een cover van de jaren ’70 hit ‘Stayin Alive’ uit te brengen. Bovendien wil ik me graag breder oriënteren en past dit precies binnen die ambitie”, aldus Addy van der Zwan.

De winnaar van het RTL- 4 programma ‘Sunday Night Fever’, die de hoofdrol van Tony Manero zal gaan spelen in de internationale discomusical Saturday Night Fever, brengt deze cover tijdens de finale op 1 januari samen met de cast ten gehore. De cover ligt helemaal in lijn met de nieuwe versie van deze musical klassieker die zich uiteraard nog wel afspeelt in de jaren ’70 in New York maar wel met een nieuw script dat meer hedendaags is, nieuwe moderne decors en outfits in huidige trends met een knipoog naar de jaren ’70.

In 1977 kwam het dubbelalbum Saturday Night Fever van de Bee Gees uit met daarop o.a. How Deep Is Your Love, Night Fever en Stayin’ Alive. Dit album was in die tijd jarenlang het best verkochte soundtrack album. Gedurende vijftien van de twintig weken tussen Kerstmis 1977 en midden mei 1978 prijkte er een Bee Gees-single bovenaan de Billboard-hitlijst. Night Fever werd in de lente van 1978 eindelijk van de nummer één plaats verdrongen door wederom een andere Bee Gees song.

Addy van der Zwan is een DJ / producer die eind jaren ‘90 en begin van de jaren 2000 furore maakte als de Klubbheads met internationale top 10 hits waaronder zijn eigen Klubbhopping, Discohopping, Kickin’ Hard, Turn Up The Bass enHere We Go. Grote artiesten als o.a. Salt ‘n’ Pepa , 2 Unlimited, Venga Boys, U96, Mory Kante deden een beroep op zijn remix skills. Ook zijn producties voor DJ Jean als The Launch, Lift Me Up en Love Come Home werden hits. Addy scoorde met zijn project Hi_Tack in 2006 een wereldwijde hit met Say Say Say (waiting for you), een track gebaseerd op de hit van Michael Jackson en Paul McCartney. Dit jaar werd Addy nog gevraagd om remixes te produceren voor Far East Movement met de track Jello en voor Natalia Kills feat. Will I Am met de track Free.

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies