Burgemeester van der Laan sluit met zoontje jubileumjaar Sesamstraat af

Vandaag sloot Burgemeester van der Laan met zijn zoontje Edze officieel het 35 jarige Jubileumjaar van Sesamstraat af. Samen schreven zij de laatste verjaardagswens op de grote verjaardagskaart die het afgelopen jaar door Nederland tourde en door honderden kinderen werd ondertekend. Hij overhandigde de kaart symbolisch aan Elmo en Tommy die in Amsterdam aan het repeteren zijn voor hun jubileumvoorstelling Het Mooiste van Sesamstraat op 5 februari in de TheaterFabriek.

Sesamstraat werd in januari 1976 opgericht in Nederland. Het afgelopen jaar stond dan ook in het teken van het 35 jarig bestaan van de kinderserie. Naast de verjaardagskaart die door Nederland tourde waren er vele activiteiten. Zo was de voorstelling Het Mooiste van Sesamstraat in vele Nederlandse theaters te zien en werd er speciaal voor het jubileum een boek van de voorstelling uitgebracht. In het Van Gogh Museum is het beroemde schilderij De slaapkamer van Vincent van Gogh nabewerkt met daarin een aantal bekende Sesamstraat-bewoners. En bij de NTR was er de Bert & Ernie imitator wedstrijd, konden kinderen een nieuw decor voor Sesamstraat ontwerpen, een nieuw kledingstuk voor Ieniemienie maken en een liedje voor Pino schrijven.

De jubileumvoorstelling Het Mooiste van Sesamstraat speelt nog op 5 februari in de Theaterfabriek in Amsterdam en op 29 februari in Het Beatrixtheater in Utrecht.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies