Tim Akkerman vertolkt hoofdrol in Buddy Holly musical

Albert Verlinde Entertainment brengt de rock ‘n’ roll legende Buddy Holly weer tot leven. Al 22 jaar speelt de musical met de naam ‘The Buddy Holly Story’, wereldwijd voor uitverkochte zalen. Vanaf februari 2013 is Nederland aan de beurt. De hoofdrol (Buddy Holly) wordt vertolkt door een muzikant in hart en nieren en groot liefhebber van Buddy; Tim Akkerman.

Tim Akkerman
Nog maar zeer recentelijk, in november 2011, heeft Tim Akkerman zijn nieuwe album ‘ANNO’ uitgebracht. Deze release is naast het inslaan van een nieuwe muzikale richting bovenal het resultaat van geloven in jezelf en luisteren naar je hart. Twee jaar lang heeft Tim zijn muzikale ziel en zaligheid onder een vergrootglas gelegd, op zoek naar zijn ware aard als persoon en muzikant. Hij heeft zich bij het maken van dit album laten inspireren door de sfeer en composities van artiesten als Simon & Garfunkel, The Beatles en Don Mclean die op hun beurt geïnspireerd zijn door Buddy Holly. Tim vertelt met zijn album een verhaal in de vorm van pure authentieke folkpop en ziet de hoofdrol in ‘The Buddy Holly Story’ dan ook als een verrijking van zijn solocarrière. Voordat aangevangen wordt met dit prestigieuze musicalproject, zal Tim met zijn band nog een club- en festivaltour doen ter promotie van ‘ANNO’. Deze tour staat in het voorjaar en de zomer van 2012 gepland.

“Ik ben vereerd dat ik voor deze rol ben gevraagd. Ik bewonder de muziek en de stijl van Buddy en ben zelf groot fan. Het is voor mij zeer bijzonder om deze grootheid te mogen eren in deze succesvolle productie”, aldus Akkerman. Ook Jeroen Dona, Algemeen Directeur van Albert Verlinde Entertainment, staat volledig achter de casting van Akkerman. “Buddy was een ultieme muzikant en dat is Tim ook. De liefde en het talent die Tim voor zijn muziek heeft, maakt dat hij deze rol als geen ander kan vervullen. We kijken dan ook ontzettend uit naar de samenwerking”, aldus Dona.

De voorstelling
De voorstelling ‘The Buddy Holly Story’ staat garant voor een avond top entertainment, waarbij niemand in zijn of haar stoel kan blijven zitten. Het is een ultieme feel good show waarin het turbulente en korte leven van deze rock ‘n’ roll legende wordt verteld. Akkerman wordt muzikaal ondersteund door een fantastische live band die de muziek van Buddy op authentieke instrumenten zal spelen.

Buddy Holly
Buddy Holly werd op 7 september 1936 geboren. Hij was een groot idool in de jaren ’50 en legde met zijn muziek de basis en inspiratie voor artiesten als The Beatles, Bob Dylan en The Rolling Stones. Op 3 februari 1959 kwam hij samen met andere rock ‘n’ roll legendes The Big Bopper en Ritchie Vallens bij een vliegtuigongeluk om het leven. Hij werd slechts 22 jaar oud. Zijn sterfdag werd door zijn fans aangeduid als “the day the music died”. Buddy stond bekend om zijn typische uiterlijk. Zijn zwarte bril wordt nog steeds verkocht als een symbool voor stijl. Bekende nummers zijn onder andere “That’ll be The Day”, “Peggy Sue” en “Oh Boy”. Zijn nummers zijn tijdloos; dit jaar had Buddy nog drie noteringen in de Top 2000.

Meer informatie

‘The Buddy Holly Story’ was twaalf en een half jaar te zien op het Londense West End en gaat op de sterfdag van Buddy, op 3 februari 2013, in Tilburg in première. De voorstelling is door het hele land te zien. De kaartverkoop start in het voorjaar van 2012.

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies