Cast ‘HEMA de musical’ bekend

Vanaf september 2012 is HEMA de musical in de Nederlandse theaters te zien. Een nieuwe, grootschalige musical van Bos Theaterproducties, naar een idee van Saskia Huybrechtse en Tamara Bos. HEMA de musical is een originele musical voor heel Nederland waarin naast herkenbare karakters de iconische producten van ‘onze’ HEMA een rol spelen. De rollen in HEMA de musical worden vertolkt door Anne-Mieke Ruyten, Joep Onderdelinden, Wimie Wilhelm, Laus Steenbeeke, Maaike Martens, Sytske van der Ster, Thomas Cammaert en Annelotte van Aarst. Deze cast wordt ondersteund door een ensemble. De voorstelling gaat op 21 oktober 2012 in première in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam en is tot en met mei 2013 te zien in theaters in heel Nederland.

In HEMA de musical zien we een dwarsdoorsnede van de Nederlandse samenleving. Het publiek maakt kennis met verschillende HEMA-medewerkers, onder wie Anja, al 20 jaar in dienst, die te maken krijgt met een midlifecrisis. Maar ook met Huibert van de fotoafdeling, de bijna 65-jarige Tilly van de gordijnen, de Turkse Yildiz van het gebak, de 17-jarige puberende Nancy en vele anderen. Ieder heeft zijn eigen verhaal, problemen en karakter. Eén ding is zeker: hoe verschillend ze ook zijn, samen zijn ze één team, door dik en dun.Alles wordt anders in het HEMA-filiaal met de komst van de nieuwe, Spaanstalige, stagiaire Ramona Fernandez. Het is voor haar heel belangrijk om in te burgeren in de Nederlandse samenleving. Waar kun je dat beter doen dan bij de HEMA?

Producent Inge Bos over deze oer-Hollandse, nieuwe, voorstelling: “HEMA de musical wordt een belevenis die begint op het moment dat je het theater binnenstapt. Hollandser kan niet, want in de HEMA komt de Nederlandse samenleving bijeen.”

HEMA de musical – naar het idee van: Saskia Huybrechtse en Tamara Bos / regie: Saskia Huybrechtse / tekst: Tamara Bos / spel:Anne-Mieke Ruyten, Joep Onderdelinden, Wimie Wilhelm, Laus Steenbeeke, Maaike Martens, Sytske van der Ster, Thomas Cammaert en Annelotte van Aarst  / decorontwerp: Eric van der Palen / kostuumontwerp: Arno Bremers / muzikaal leider: Jeroen Sleyfer /lichtontwerp: Uri Rapaport / producent: Bos Theaterproducties

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies