Soldaat van Oranje verlengd tot en met juli 2012‏

Soldaat van Oranje – De Musical is opnieuw verlengd, nu tot en met juli 2012. Producenten Fred Boot en Robin De Levita  maken dit vandaag bekend op de dag dat zij tevens de nieuwe cast,  met in de hoofdrollen onder meer Dragan Bakema als Erik Hazelhoff Roelfzema en Marisa van Eyle en Trudy de Jong als Koningin Wilhelmina, presenteren aan de Nederlandse pers.

Verlenging
Robin de Levita legt uit waarom de musical, die al vanaf de eerste voorstelling op 10 oktober 2010 uitverkocht is, steeds met perioden van drie maanden verlengt:

“Soldaat van Oranje is een complexe en dure voorstelling om te spelen. De kaartverkoop loopt nog altijd fantastisch, maar wanneer dit onverhoopt een keer minder wordt, kunnen we niet  voor halve zalen gaan spelen. Wij kijken dus echt per drie maanden of de voorstelling verlengd wordt of dat we stoppen met de voorstelling.”

Educatie
Deze week is Soldaat van Oranje – De Musical tevens met een pilot voor een educatieproject begonnen. Vanuit de wens van Erik Hazelhoff Roelfzema om de collectieve herinnering aan de oorlogsperiode levend te houden, probeert Soldaat van Oranje educatie en verdieping aan te bieden middels een tentoonstelling, lespakketten en een speciale aanbieding exclusief voor het onderwijs. De eerste woensdagmiddag matinee op 11 april die tijdens de onderwijsbeurs dit weekend werd aangekondigd, was binnen twee dagen uitverkocht. Reden voor de producent om nu te gaan zoeken naar nieuwe sponsors die het samen met Soldaat van Oranje mogelijk maken de kaarten voor leerlingen tegen een gereduceerd tarief aan te bieden.
Producent Fred Boot over dit initiatief:

“Met de voorstelling hopen we aan de huidige generaties een aanleiding te geven om persoonlijke verhalen over te leveren van (groot-)ouder op (klein-) kind. Wij willen met ons initiatief van het educatie project het voor leerlingen toegankelijk maken de musical te beleven. Zo kunnen we de collectieve herinnering levend houden: Vrijheid geef je door!”

Kaarten voor de nieuwe speelperiode van Soldaat van Oranje – De Musical zijn vanaf vandaag te koop via de vernieuwde website: www.soldaatvanoranje.nl

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies