Nederlandse disco-iconen bij première Saturday Night Fever

Aanstaande vrijdag, 17 februari 2012, is de première van de internationale discomusical Saturday Night Fever in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Naast een groot aantal Bekende Nederlanders die op deze bijzondere avond aanwezig zijn, mogen ook George McCrae, Harriette Weels (Mai Tai) en Lilian Day Jackson (Spargo) niet ontbreken, alle personen die een belangrijke invloed hadden op de discoperiode in Nederland in de jaren zeventig. Ook voormalig TopPop presentator Ad Visser en Penney de Jager geven deze avond acte de présence. Jeroen van Inkel sluit de avond af met een disco feest. 

Disco
Saturday Night Fever speelt zich af in Brooklyn New York in de jaren zeventig, hét disco tijdperk. De film Saturday Night Fever die in 1977 uitkwam, waarop de musical is gebaseerd en waarin John Travolta de hoofdrol van Tony Manero speelde, zorgde er mede voor dat disco in één klap populair was. Ook in Nederland waren er echte discoartiesten. George McCrae bekend van zijn grote hit ‘Rock your baby’, Harriette Weels zangeres van de groep Mai Tai en Lilian Day Jackson, de leadzangeres van Spargo zijn enkele voorbeelden. Ook nu zijn de bekende disconummers nog steeds populair. De grootste hits van de Bee Gees komen allemaal voorbij in deze musical. Samen met een nieuw script dat meer hedendaags is, nieuwe moderne decors, verschillende soorten dansstijlen en outfits met een knipoog naar de seventies, is Saturday Night Fever een mooie mix van toen en nu. 

You should be dancing

Na de première aanstaande vrijdag verandert Theater Carré in de ´2001 Odyssey´. Compleet met de bekende LED verlichte dansvloer en discobollen gaat het dak eraf met al die seventies hits van onder anderen de Bee Gees die ook in de show te horen zijn. Jeroen van Inkel, één van de meest bekende radio deejays van Nederland, neemt deze avond bij de afterparty zijn plek in achter de draaitafels.

 

Saturday Night Fever cast

De rol van Tony Manero wordt gespeeld door Joey Ferre, Noortje Herlaar kruipt in de rol van Stephanie Mangano, de bloedmooie nieuwe danspartner van Tony. Annette, die ook uit Brooklyn komt en de vaste danspartner van Tony is, wordt gespeeld door Laurie Reijs. De familie Manero wordt gespeeld door Roman van der Werff, als Frank junior, de broer van Tony. Judy Doorman als de moeder, Flo Manero, en Tim Meeuws als de vader Frank senior. Rogier Komproe neemt de rol van DJ Monty op zich.

Na de première op 17 februari is de musical Saturday Night Fever te zien in verschillende theaters in Nederland. In bijna alle theaters is er op donderdag, vrijdag en zaterdag een Disco Inferno afterparty. Kijk voor de speellijst op www.musicals.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies