Maike Boerdam vervangt zwangere Brigitte Heitzer in Miss Saigon

Zaterdag 25 februari is de zwangere Brigitte Heitzer voor het laatst te
zien als Ellen in de musical Miss Saigon. Maike Boerdam zal de rol van Ellen van haar overnemen.

“Ik vind het heel jammer dat ik moet stoppen, maar in goed overleg met Joop van den Ende Theaterproducties is besloten dat mijn laatste voorstelling aanstaande zaterdagavond is. Op een gegeven moment is het wijzer om te stoppen en met Maike als vervangster kan ik het stokje met een gerust hart overdragen.”

Maike Boerdam is geen onbekende in de musicalwereld. Na rollen gespeeld te hebben in onder andere, Mary Poppins, Evita en Sunset Boulevard zal ze nu te zien zijn als Ellen in Miss Saigon. “Ik ben sinds een paar dagen begonnen met repeteren en ben echt in een warm bad terecht gekomen. Ik kijk dan ook heel erg uit naar mijn eerste voorstelling. Vooral het nummer ‘Toch Nog’ heeft een speciale betekenis voor me. Het is de Nederlandse primeur en ik vind het een eer om dit nummer te mogen zingen.”

De van oorsprong Belgisch/Nederlandse Maike Boerdam studeerde in 2000 af aan het conservatorium in Gent. Al tijdens haar opleiding startte ze haar carrière als Assepoester in de gelijknamige musical en met de televisierol van Betsy in de jeugdserie Big en Betsy. Daarna volgde de advocatenserie De wet volgens Milo en was ze te zien op de dvd Zien van Marco Borsato. Op het toneel was ze onder andere te zien als Elisabeth in Elisabeth, De Bakkersvrouw in Into the Woods (Italië), Assepoester in Into the Woods, Evita Peron in Evita, Maria in The Sound of Music (België), Betsy Schaefer in Sunset Boulevard en als Winifred Banks in Mary Poppins. Voor de laatste genoemde rol heeft zij een Musical Award ontvangen, in de categorie Beste vrouwelijke bijrol. Voor haar rol in Elisabeth won ze de Pall Mall Export Prijs 2001.

Miss Saigon _is tot en met mei te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. De
hoofdrollen worden vertolkt door Stanley Burleson, Ton Sieben, Na-Young Jeon, Edwin Jonker en Kok-Hwa Lie. Inmiddels zijn er meer dan 250.000 kaarten voor de musical verkocht. Vanavond zal de cast haar honderdvijftigste voorstelling spelen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies