Nurlaila Karim: Thank you Rotterdam!

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart wordt Ahoy omgedoopt tot een waar musical walhalla. Een keur aan Nederlandse musical- en popartiesten zullen onder begeleiding van een 55-koppig orkest tal van musical klassiekers zingen. In afwachting van dit event presenteert Musical Reports een maand lang elke woensdag een column. Vier betrokkenen kruipen in de pen om hun Musical Classics beleving te delen.

Nurlaila Karim trapt de column reeks af: Thank you Rotterdam.

Heel wat jaartjes geleden stond ik op het ‘North Sea Jazz’ in Den Haag te kijken naar een te gekke soulband. Ja, iedereen kent mij van musicals, maar soul is de muziek waardoor ik ben gaan zingen. De zanger riep na een overweldigend optreden: “Thank you Rotterdam!”. Foutje, hij dacht dat hij in Ahoy stond! Kun je nagaan, Ahoy Rotterdam, dat is een begrip! Als je daar staat betekent dat toch wat. Heel vaak als ik optreed en het applaus in ontvangst mag nemen, denk ik: ‘Thank you Rotterdam’ en sta ik op het podium met een grote glimlach.

Wat zou dat gaaf zijn om je eigen ding te kunnen doen in zo’n grote zaal! Wat een kick zal dat geven. Ik ben nu bijna drie jaar geleden heel bewust gestopt met musicals omdat ik als ‘mezelf’ op toneel wilde staan. Na jaren lang rollen te hebben gespeeld had ik behoefte aan lekker zingen op het podium.

Waarom dan meedoen aan Musical Classics? Omdat ik daar mezelf kan zijn! We gaan liedjes zingen uit musicals, waaronder ook rock-  en popnummers en het mooiste is: we gaan niet verkleed, maar als onszelf! Vorige week heb ik met Angela, de eigenaresse van mijn favoriete winkel ‘Dion Vintage’ in Rotterdam, de mooiste design outfits uitgezocht die echt bij mij passen.

Ik ga zingen in de stad waar ik sinds kort woon en ik heb de ruimte gekregen om zelf een medley in elkaar te zetten die echt goed weergeeft dat ik meer doe dan alleen musical. Het is echt een onbeschrijfelijk gevoel als ik aan de keukentafel met een koptelefoon een nummer aan het bewerken ben met het idee dat ik dat in Ahoy ga zingen. Het is zo grappig dat ik nu jurken uitzoek en liedjes maak in een roes, maar dat ik weet dat m’n meisjesdroom uitkomt. Dit is genieten!

Ik zie Musical Classics echt als het begin van een nieuwe start als popzangeres en een mooi afscheid van mijn prachtige musicaltijd met heerlijke collega’s. Eind maart sta ik oprecht met een big smile op mijn gezicht en denk dan…

Nurlaila 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies