Vlaamse Producers zijn best plizant

De Producers ging in Nederland na een week failliet. Toch was dit voor de Vlaamse producent Musical van Vlaanderen geen reden om af te zien van de geplande Vlaamse versie. Met een Vlaamse cast die is aangevuld met enkele Nederlanders ging de voorstelling een half jaar na de laatste voorstelling in Nederland in première in Gent.

Wat: De Producers
Wie: O.a. Koen van Impe, Jonas van Geel, Ann van den Broeck, Jeremy Baker
Wanneer: 19 februari (reguliere voorstelling)
Waar: Capitole, Gent (België)
Door: Jouke van Buuren

In De Producers staat het duo Max Bialystock (Koen van Impe), een aan lager wal geraakte theaterproducent en Leo Bloom (Jonas van Geel), een accountant centraal. Wanneer Bloom ontdekt dat er ogenschijnlijk meer te verdienen valt met een flop dan met een hit bedenken de heren een plan. Samen met een creative team bestaande uit extravagante en bijzondere mensen produceren zij “Lente Voor Hitler”. Een gegarandeerde flop… of toch niet?

Met alleen wat aanpassingen in bezetting en vertaling is De Producers op het oog gelijk aan de Nederlandse productie. Aan Koen van Impe de zware taak om de hoofdrol van Max Bialystock te vertolken. Koen van Impe is vocaal sterk en zingt zich zonder moeite door de verschillende (hilarische) nummers heen. Toch mist er soms wat humor in de vertolking van van Impe. Deze wordt soms pijnlijk duidelijk wanneer de zaal doodstil blijft na enkele (op papier) sterke oneliners. Wie wel meteen indruk weet te maken is Jonas van Geel als de klunzige Leo Bloom. Van Geel is zowel vocaal als in zijn spel sterk. Hij weet de zaal meteen in te pakken wanneer hij troost probeert te zoeken bij zijn blauwe dekentje of indrukt probeert te maken op de Zweedse schone Ulla (Ann van den Broeck). Van Geel is iemand waarvan men in België (en Nederland?) hopelijk nog veel gaat horen. Ann van den Broeck is de diva van de Vlaamse musical en van De Producers. Ook van den Broeck pakt de zaal vocaal in met een van leukste nummer uit de show “Niet verstoppe, stoefe”. Wel moet gezegd worden dat de benen van Noortje Herlaar (Nederlandse Ulla) tijdens het nummer toch een stuk hoger gingen. Minder goed gecast in deze Vlaamse productie is Gene Bervoets als regisseur Roger Debris. Bervoets weet het extravagante personage nauwelijks te laten stralen. Gelukkig staat naast hem Jeremy Baker die de rol van Carmen Ghia (de assistent van Roger Debris) op een voortreffelijke, vermakelijke en prachtige manier gestalte geeft.

Het script, de muziek en de liedteksten zijn allemaal van Mel Brooks en dit alles vult elkaar perfect aan. De show is flauw maar zo sterk in zijn soort zijn er weinig. Wanneer de rollen goed vertolkt worden is niks te flauw en ook zeker niks te serieus. De Producers is een parodie op het muziekgenre maar tegelijk een eerbetoon aan de typische Broadway show. En dit alles is in Gent te zien in het het oorspronkelijke Broadway decor

De voorstelling is prettig gestoord en een heerlijk vermakelijke Broadway show.  De shownummers zijn puur genieten met vooral dank aan het sterke ensemble. Het publiek loopt zowel in de pauze als na afloop met een brede glimlach naar buiten. Volgens de personages moet een Broadway show vooral keiplezant zijn om een succes te zijn. Ondanks wat enkele tekortkomingen in de cast blijft De Producers toch best plizant. Wil je genieten? Dan moet je snel zijn, want de show is in België niet veel langer te zien dan in Nederland.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies