Céline Purcell officieel ‘Galinda-ficeerd’

Céline Purcell vervangt al vanaf de try-outs van Wicked op regelmatige basis Chantal Janzen als Glinda. Op 23 februari 2012 beleefde Purcell haar eigen première en was ze het middelpunt van belangstelling.

Glinda is naïef maar heeft het hart op de goede plek, ze moet uitstekend goed kunnen zingen en humor hebben. Kortom; een niet gemakkelijk personage om te vertolken. Purcell beschikt echter over alle benodigde kwaliteiten en weet gestalte te geven aan een “eigen” Glinda. De invulling van Purcell is geen imitatie van Chantal Janzen, maar Glinda op de Purcellmanier. Purcell scoort vooral met rake oneliners in de tweede acte. Vocaal kost het Purcell nauwelijks moeite om de moeilijke noten te halen en haar stem ligt fijn in het gehoor. Haar stem kleurt mooi in de samenzang met (de nog steeds weergaloze) Willemijn Verkaik als Elphaba. Eén van de mooiste nummers uit de voorstelling ‘Voorgoed’ wordt door beide dames sterk vertolkt en zal vele bezoekers ontroeren. Celine Purcell is een waardige vervangster voor Chantal Janzen, dus wees niet getreurd als Janzen een keer afwezig is.

Wicked is tot tenminste dit najaar exclusief te zien in het AFAS Circustheater te Scheveningen.

Klik op een foto om te vergroten.

Na afloop van deze première sprak Musical Reports kort met Céline Purcell over haar vertolking van Glinda:

Deze functionaliteit is uitgeschakeld.
Accepteer cookies om van deze functie gebruik te kunnen maken.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies