Winston Post maakt cast ‘De Jantjes’ compleet

Winston Post speelt komend seizoen de rol van Mooie Leendert in de nieuwe versie van de Nederlandse musicalklassieker De Jantjes van producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen. Naast Winston zijn onder andere Willeke Alberti  in de rol van Na Druppel, Rosalie de Jong (Mary Poppins, Droomvlucht) en Lucie de Lange (Bessen) te zien. Deze nieuwe versie van De Jantjes gaat zondag 23 september 2012 in de Wim Sonneveld Zaal van het DeLaMar Theater in première en is tot en met 15 maart 2013 te zien in de Nederlandse theaters.

Artistiek producent Hans Cornelissen; “Mooie Leendert is een lastig te casten personage. Sinds vorig jaar mei zijn er veel mogelijke Leenderts de revue gepasseerd maar pas enkele weken geleden dacht ik aan Winston Post. Winston deed een prima auditie. Zijn uitstraling is uitstekend geschikt  voor de rol. Het is voor Winston Post een fantastische stap in zijn carrière om voor het eerst in een grote musical te kunnen staan. Eerder was hij te zien in de series GTST, Westenwind, Hallo K3 en de toneelsolo Caveman”.

De cast van De Jantjes bestaat uit 20 personen. Naast routinier Willeke Alberti en Winston Post bestaat de cast onder andere ook uit : Rosalie de Jong (Mary Poppins, Droomvlucht), Ellen Evers (Cabaret, Mamma Mia!, Miss Saigon), Job Bovelander (Volendam de Musical, Op Hoop van Zegen), Jasper Kerkhof (Ciske de Rat, De Zangeres zonder Naam), Arie Cupé (Op Hoop van Zegen, La Cage aux Folles) en Lucie de Lange (Bessen van Jos Brink). Opmerkelijk is ook de casting van Kika Mol (dochter van Albert Mol), zij keert met haar rol in De Jantjes na tientallen jaren terug op het toneel. Haar vader Albert Mol speelde vroeger zelf ook in een productie van De Jantjes.

De Jantjes speelt zich af in de Amsterdamse Jordaan in de jaren twintig van de vorige eeuw. Een oer Hollandse musical over het lief en leed van de drie ‘Jantjes’ Dolle Dries, Schele Manus en Blauwe Toon. Liefde, jaloezie, verdriet en lol, armoede en rijkdom zijn de ingrediënten in dit ‘uit het leven gegrepen’ verhaal. Met de Amsterdamse evergreens zoals: Oh mooie Westertoren, Wordt nooit verliefd, In de Jordaan, Daar komen De Jantjes en natuurlijk Omdat ik zoveel van je hou.

De Jantjes gaat op zondag 23 september 2012 in première in de Wim Sonneveld Zaal in het DeLaMar Theater te Amsterdam en is tot en met 15 maart 2013 te zien in heel Nederland.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies