Hoofdrol voor Hein Gerrits in Avenue Q

Hein Gerrits is in het seizoen 2012-2013 te zien in de Broadway-klassieker Avenue Q, die op 16 december 2012 in première gaat in de Leidse Schouwburg. Avenue Q is de nieuwe, andere, bizarre en frisse musicalkomedie, die eerder op Broadway en West End was te zien, en nu in Nederland wordt gebracht door producent 3 and a Crowd. De tournee begint op 7 december met een try out in Veenendaal en eindigt op 7 april 2013 in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. 

Avenue Q is het verhaal van de jonge Princeton die na zijn opleiding aan de universiteit geen idee heeft wat hij wil gaan doen en geen geld heeft. Hij komt terecht in een kleine achterbuurt genaamd Avenue Q waar alle bewoners zo hun eigen sores hebben. Een volwassen show. Inderdaad. Maar alle hoofdrollen worden gespeeld…. door poppen. Sesamstraat meets Friends. The Muppet Show meets Will & Grace. Het is de enige poppenshow ter wereld die echt alleen geschikt is voor 16 jaar en ouder. 

Na Broadway en West End veroverd te hebben komt deze hilarische en verfrissende poppenshow dan eindelijk naar Nederland. Vanaf 2003 verovert deze beruchte musical komedie voor volwassenen de hele wereld. In 2004 won de musical de Tony Award voor Beste Musical. 

Regie en choreografie zijn in handen van Martin Michel (bekend van o.a. Legally Blonde, Hairspray, Grease en Fame) en de Nederlandstalige bewerking wordt verzorgd door Allard Blom. 

Hein Gerrits
Hein voltooide in 2001 de Theaterschool, opleiding Jazztheater- en Showmusicaldans, en maakte vervolgens zijn opwachting in het ensemble van 42nd Street. In 2002 was hij te zien in A Chorus Line als Paul San Marco waarvoor hij direct werd beloond met een Johnny Kraaijkamp Musical Award als aanstormend talent. Sindsdien heeft hij zijn medewerking verleend aan een groot aantal musicals waaronder Fame, Grease en Cabaret. Momenteel is hij te zien als Vader in de musical Kruimeltje

Op het televisievlak heeft Hein ook van zich laten spreken, zowel acterend als presenterend. Hij presenteerde diverse backstagereportages bij ondermeer de Uitmarkt en Mary Poppins en hij verdiende zijn rol als Schlomo in Fame door het programma De weg naar Fame winnend af te sluiten. Ook was hij finalist in Op zoek naar Joseph. Hein leent zijn stem veelvuldig aan verschillende televisie series en games.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies