Linda Wagenmakers: De verrassing van Maurice Luttikhuis

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart wordt Ahoy omgedoopt tot een waar musical walhalla. Een keur aan Nederlandse musical- en popartiesten zullen onder begeleiding van een 55-koppig orkest tal van musical klassiekers zingen. In afwachting van dit event presenteert Musical Reports een maand lang elke woensdag een column. Vier betrokkenen kruipen in de pen om hun Musical Classics beleving te delen.

Linda Wagenmakers schrijft deze week over de verrassing die zij kreeg van Maurice Luttikhuis.

“Heeejjjoooohhh!!!! Je staat gewoon megagroot op AHOY!!”, stuurt een vriendinnetje enthousiast vanuit de auto. We hebben een uurtje eerder afscheid genomen van elkaar na samen 5 dagen EVTS stemtraining te hebben gehad. Toevallig rijdt ze langs de grote concerthal waar eerder onder andere mijn idool Whitney Houston stond. Ik stuur terug: “Wauw!!! So coooool!!”, want ik ben alweer verbaasd over de omvang van Musical Classics in AHOY!

Ik weet nog dat ik een tijd geleden een verzoek zag binnenkomen met daarin de ambitieuze plannen van Maurice Luttikhuis. Ik zit inmiddels 15 jaar in het vak (ik schrik er zelf van) en ik weet dat er van de mensen die roepen dat ze Ahoy vol krijgen er maar weinig zijn, die het daadwerkelijk voor elkaar krijgen! En ja hoor, Maurice in samenwerking met Rocket (ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de Toppers) blijkt een gouden combinatie te zijn! Mijn verbazing groeide nog meer tijdens de persconferentie in het concertgebouw in Amsterdam, omdat het concert niet alleen echt zou gaan plaatsvinden, maar ook op een grootse manier! Ik geloof dat mijn collega’s die verassing met mij deelden.

Inmiddels mogen we twee keer in Ahoy optreden en het belooft een geweldig feest te worden. Fijn met mijn collega’s twee gezellige dagen doorbrengen en mooie nummers zingen voor zo’n 7000 musical fans per dag. Dat is nog niet alles, er komt voor mij nog een verrassing bij.. Gisteren belde Maurice met de vraag of ik een bepaald nummer wilde zingen. Het is niet zomaar een nummer, want dit nummer is nog steeds onder de zangeressen een uitdaging om in je repertoire op te nemen. Zij die zich er wel aan wagen hebben artiesten met grote namen als voorgangsters. Hier zal ik mij ook aan moeten wagen. Kortom, de druk wordt lekker opgevoerd! Ik moest even slikken, want om dit nummer te mogen doen voor een volle Ahoy is toch een ‘once in a lifetime oppertunity’. Of in het geval van Musical Classics, twice natuurlijk! Mijn zangtraining nog vers achter de kiezen, dus het moet kunnen. Pfffff.. Toch maar even een extra sessie inplannen denk ik  en nog maar een keer vaker per week naar Bikram Yoga om tot rust te komen! Welk nummer het is mag ik helaas nog niet verklappen, maar één ding is zeker: Ik ga ervoor!

Vergeten jullie geen foto’s te maken? Van Ahoy, met mij er op? Wie maakt zoiets nou mee? Mijn mama zou er blij zijn, want dan kan ze die foto’s in haar plakboek plakken!

Groetjes Linda

Backstage bij Musical Classics?
Wil jij een unieke backstage tour voor aanvang van Musical Classics winnen? Show dan nu alvast jouw gala outfit op de Musical Classics Fanpage.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies