Brigitte Nijman: Mama ik sta in Ahoy!

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart wordt Ahoy omgedoopt tot een waar musical walhalla. Een keur aan Nederlandse musical- en popartiesten zullen onder begeleiding van een 55-koppig orkest tal van musical klassiekers zingen. In afwachting van dit event presenteert Musical Reports een maand lang elke woensdag een column. Vier betrokkenen kruipen in de pen om hun Musical Classics beleving te delen.

Brigitte Nijman sluit de columnreeks af: Mama ik sta in Ahoy!

Hoe geweldig is het om met de crème de la crème van musical Nederland in Ahoy te staan?

Twee maanden geleden had ik een interview met Beaumonde over een eigen geproduceerde muziek-theater voorstelling, genaamd ‘Haar’. In deze voorstelling bezing ik met mijn vriendin en collega Laura Vlasblom alles wat wij willen bezingen. Een voorstelling voor haar, door haar en met haar.
De interviewster van Beaumonde vroeg me wat mijn grootste wens was om nog een een keer te doen. Ik antwoordde dat en concert in Ahoy mij fantastisch lijkt, maar dat zal nog wel even duren..

Nog geen week later kreeg ik het telefoontje van Ludo Voeten van Rocket dat ik ook mee mag doen met Musical Classics! Hoe fantastisch is het, zeker in deze tijden, dat er nog zulke grote concerten worden gehouden?

Doordat ik net zelf aan de kant van de productie heb gestaan weet ik hoe moeilijk het is om een dergelijk evenement in deze barre theatertijden voor elkaar te krijgen. Zoveel mooie artiesten bij elkaar en een fantastisch orkest! Een mooie avond met het meest uiteenlopende musicalrepertoire, van Phantom of the Opera tot Grease.

Ik, als Rotterdamse in hart en nieren, mag meedoen mama! Whoop whoop!!

Ik ben er als een van de laatste bijgekomen, maar dat maakt me niet minder blij. De eerste concerten die ik gezien heb ik mijn jongere jaren waren die van Anita Meyer in Ahoy. Toen droomde ik al van een meezingend Ahoy later. Dat kunnen die Rotterdammers wel, een feestje maken!

Vandaag heb ik me weer in het zweet gewerkt op de sportschool en wat extra zanglessen gepland om de conditie goed op de bouwen. Ja, er moet een vreselijk mooie glitterjurk komen, dus dat is een hele uitdaging. Dit hele avontuur is een uitdaging, maar wat heb ik er “vreselijke zin, zin an”, zoals een Rotterdammer zou zeggen!

Ik kan niet wachten om ook een keer te roepen: ‘Ahoy, laat je hoooooooooreeeeeeeen!’.

Hopelijk tot in Ahoy!

Liefs, Brigitte

Backstage bij Musical Classics?
Wil jij een unieke backstage tour voor aanvang van Musical Classics winnen? Show dan nu alvast jouw gala outfit op de Musical Classics Fanpage.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies