Syb van der Ploeg en Wienke Remmers maken cast Bonifatius compleet

Vorig jaar speelde Syb van der Ploeg Jezus in “The Passion” van Gouda. Binnenkort is hij in Dokkum te zien als heidense druïde, de Friese tegenspeler van Richard Spijkers die de rol van bisschop en missionaris Bonifatius vertolkt in “Bonifatius de Musical”. Wieneke Remmers neemt de rol van Maike Boerdam over. Boerdam is sinds kort te zien in Miss Saigon en kan daarom niet te zien zijn in Bonifatius.

Met de komst van Syb van der Ploeg is de cast van hoofdrolspelers in “Bonifatius de Musical” compleet. Toptalenten uit de Nederlandse musicalwereld als Paul Donkers (Cats; Goede tijden, slechte tijden), Wouter Braaf (Soldaat van Oranje, Ciske de Rat) Lotte Verhoeven (The Winner Is; Cyrano), Wieneke Remmers (Sound of Music) en Theun Plantinga (Jip en Janneke; Grutte Jonge) tekenden eerder al voor hoofdrollen. Maike Boerdam zou ook te zien zijn in de voorstelling maar haar rol is overgenomen door Wieneke Remmers. Dit omdat Maike Boerdam nu te zien is in Miss Saigon en ze beide projecten niet kan combineren.

Overige rollen worden ingevuld door (Noord)Nederlands amateurtalent. De musical wordt van 1 tot en met 10 juni a.s. op locatie opgevoerd in de middeleeuws aandoende Bonifatiuskapel te Dokkum.

De Vlaams-Nederlandse auteur Geert Kimpen schreef het script van de Nederlandstalige musical met Friese accenten. De regie is in handen van Marc Krone. Muziek en liedteksten zijn ‘hertaald’ uit de gelijknamige Duitse rockmusical door Sytse Broersma en René Koster. “Bonifatius de Musical” belooft spectaculair locatietheater te worden in de historische setting van de Bonifatiuskapel..

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies