Renée van Wegberg lacht om zwaartekracht!

In 2004 won Renée van Wegberg AVRO’s Sterrenjacht. In 2009 mocht zij de hoofdrol spelen in de musical Joseph. Haar prijs is echter dit jaar pas echt verzilverd met het spelen van Elphaba in de musical Wicked. Aan Van Wegberg de taak om Willemijn Verkaik te vervangen op de dagen dat zij afwezig is. Dit is niet de eenvoudigste opdracht.

Wat: Wicked
Wie: oa. Renée van Wegberg, Chantal Janzen, Jim Bakkum, Bill van Dijk en Jochem Feste Roozemond.
Wanneer: 21 maart 2012 (alternatepremiere Renée van Wegberg)
Waar: AFAS Circustheater, Scheveningen.
Door: Henske Bloemen

Wicked, naar het boek van Gregory Maguire, vertelt het verhaal achter de alom bekende personages uit The Wizard of Oz. Het vertelt de geschiedenis van Glinda, de goede heks van het noorden, en Elphaba, de slechte heks van het westen. Hun levens werden al vroeg verbonden, nog voordat Dorothy ook maar afwist van het bestaan van de wereld van Oz.

Het vervangen van Willemijn Verkaik is een zware taak. Verkaik ontving na de landelijke première niets dan lof over haar prestaties als de groene heks. Van Wegberg kwijt zich echter moeiteloos van deze taak. De Elphaba van Van Wegberg is warm in zowel haar spel als zang. Door de warmte in haar stem krijgt Elphaba een extra laagje. Wat vooral opvalt is de chemie tussen Van Wegberg en haar medespelers. Daarbij zijn het plezier en de liefde voor de voorstelling duidelijk zichtbaar. Elphaba laat zich door niets uit het veld slaan en Van Wegberg dus ook niet. De korte technische storing aan het einde van de eerste akte wordt dan ook overschaduwd door een overweldigende vertolking van ‘Ik lach om zwaartekracht’.

Van Wegberg had veel vrienden, familie en collega’s in de zaal zitten en dat was goed te merken, de zaal was erg enthousiast. “ Het ging erg lekker, de zaal was erg lief voor me. Bij mijn eerste opkomst ging de zaal uit zijn dak, ik heb genoten!”, zo sprak Renée na afloop van haar premiere. Van Wegberg geeft aan dat het een bijzondere ervaring is om in Wicked te staan. “Het is erg bijzonder om in deze geoliede productie te mogen staan. Ik heb de ruimte gekregen om mijn eigen weg te gaan bij het vinden van mijn Elphaba. De Elphaba van Willemijn Verkaik is anders. In het begin is mijn Elphaba hoopvol, een sulletje en een tikkeltje naief. Dit zie je goed terug in het nummer de Wizard and I.”

Over deze voorstelling schreef Musical Reports eerder: Wicked laat het publiek de zaal verlaten met een gevoel van ‘wow!’, en dat niet alleen door de muziek, het spektakel of de fantastische cast, maar ook door het ontroerende verhaal van twee vriendinnen voor het leven.Wicked neemt de allerhoogste vlucht.

Lees hier de recensie die Musical Reports naar aanleiding van de première schreef: Wicked neemt de allerhoogste vlucht.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies