‘Who’s afraid of Woody Allen?’: You never know what you’re gonna get

Na een hilarische ‘pitch’ van Who’s afraid of Woody Allen? eerder dit seizoen was Musical Reports razend enthousiast over deze nieuwe voorstelling. En het M-Lab was blijkbaar ook enthousiast, want de productie kreeg de kans om uit te groeien tot een avondvullende voorstelling. De voorstelling is nog maar tot en met 26 maart te zien in het Amsterdamse M-Lab.

Wat: Who’s afraid of Woody Allen?
Wie: o.a. Jolanda van den Berg, Janna Fassaert, Sytske van der Ster en Ad Knippels
Wanneer: 22 maart 2012 (première)
Waar: M-Lab, Amsterdam
Door: Jouke van Buuren

Woody Allen is een Amerikaanse auteur, acteur en muzikant maar is vooral bekend als filmregisseur. Zijn films waren nooit grote kaskrakers maar hij is vooral buiten Amerika geliefd. Zijn laatste werk is Midnight in Paris. Zijn vele films zijn verwerkt in het script van deze voorstelling. Typerend voor zijn films is dat ze vol zitten met seks, comedy, Freudiaanse psychoanalyse, jazz en een vleugje New York City. Dit zijn ook de ingrediënten van de voorstelling. De voorstelling gaat over drie zussen die proberen lief te hebben. Hun verhaallijnen zitten vol ironie, humor en neurotische zelfreflectie.

De voorstelling betitelt zichzelf als muzikaal toneel, dus verwacht ook geen typische musical. Bestaande jazzmuziek is aangevuld met muziek van Theo Nijland. De in het Engels gezongen muziek ondersteunt de dialogen en maakt zo de voorstelling licht verteerbaar. De ‘pitch’ van deze voorstelling duurde zo’n 30 minuten en was een stuk compacter en daardoor een stuk hilarischer dan de uiteindelijke voorstelling van 90 minuten. Het lijkt alsof de ‘pitch’ wat opgeklopt en uitgesmeerd is in plaats van de basis te zijn van een nieuwe voorstelling.

Vermakelijk blijft de manier waarop de voorstelling verteld wordt. Men doorbreekt regelmatig de vierde wand maar dan weer voor een ander publiek dan het publiek  in de zaal. Acteurs twijfelen openlijk aan hun personages en staan open voor onderlinge discussies over het invullen van de voorstelling. De plotwendingen zijn plotseling en zoals de drie zussen zingen: ‘Life is like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get’, lijkt dan ook perfect te passen bij de stijl van deze voorstelling. Dit is uniek, hilarisch en origineel en vermaakt het publiek enorm.

Tevens staat er een ijzersterke cast op het toneel met geen enkele zwakke schakel. De drie zussen, vertolkt door Jolanda van den Berg, Janna Fassaert en Sytske van der Ster, zijn stuk voor stuk sterke actrices met bovenal veel humor. Ze vullen elkaar perfect aan en weten het publiek te blijven boeien.

Who’s afraid of Woody Allen? maakt de hoge verwachtingen van de ‘pitch’ helaas niet helemaal waar. Al snel blijkt dat de voorstelling ook perfect werkt in 30 minuten. Jammer want het publiek is nu niet de gehele voorstelling geboeid. Het sterke spel van de gehele cast -maar vooral van de drie zussen- weet de voorstelling toch te interessant te maken. En de manier waarop de voorstelling verteld wordt blijft nog steek uniek, origineel en vooral erg vermakelijk.

Benieuwd naar de voorstelling? Wees er dan snel bij. De voorstelling is maar tot 26 maart 2012 exclusief te zien in het Amsterdamse M-Lab.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies