Stars for Planet Earth: Een swingende avond van hoge kwaliteit

Op vrijdag 23 maart 2012 vond de première plaats van de nieuwe productie van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Dit keer was het thema een muzikale ode aan onze planeet. Een avond vol mooie songs en prachtige muziek die je toch een boodschap meegeeft.

Wat: Songs for Planet Earth
Wie: Rolf Koster, Esther Hart, Leona Philippo en Gino Emnes en Orkest Koninklijke Luchtmacht.
Wanneer: 23 maart 2012, premiere
Waar: Chasse Theater Breda
Door: Henske Bloemen

Bijna 7 miljard mensen leven met elkaar op deze aardbol in een grote diversiteit aan culturen. Iedereen laat op zijn eigen manier zijn stempel achter op aarde, klein of groot. Het is inmiddels duidelijk dat wij allemaal voor het behoud van onze aarde moeten zorgen. De Konijklijke Luchtmacht is altijd maatschappelijk betrokken, daarom is deze voorstelling ook in de filosofie van de Koninklijke Luchtmacht om deze vooral dienende rol ook in het theater te laten uitdrukken door haar orkest met een mooi eerbetoon aan onze aardbol.

Het concept van de theatershows die wij gewend zijn van de Luchtmacht is nog altijd het zelfde. Een groot orkest samen met zangers en zangeressen zorgen voor een prachtige avond. Dit jaar is het de beurt aan Esther Hart, Rolf Koster, Leona Philippo en Gino Emnes. Allen hebben laten horen over een geweldige stem te beschikken. Esther Hart laat horen alle soorten nummers aan te kunnen een hele mooie warme stem te hebben. Rolf Koster is van alle markten thuis en overtuigt met een verstaanbare versie van I got Live uit de musical Hair. Leona Philippo weet met haar eigen geluid te ontroeren en Gino Emnes laat zien dat ook dit hem gemakkelijk af gaat.

Ondanks dat ook de Luchtmacht getroffen is door de bezuinigingen en het allemaal wat soberder moest als dat we gewend zijn is dat dit seizoen niet te merken. Het décor is donker maar hierdoor komen de projecties goed uit. Deze projecties nemen het publiek mee op reis over de planeten, door het leven, door de lucht, naar de kinderen op deze aarde maar ook naar de toekomst. Er komen beelden voorbij die af en toe afleiden van de performance omdat ze te mooi zijn. Het lichtplan en de kostuums zijn prachtig. Tijdens een bezoek aan deze voorstelling krijgt het publiek nummers te horen als: Wonderful Life, Circle of Life, Who Wants To Live Forever, We Are The World en A Brand New Day.

Het publiek krijgt een mooie avond, vol kwaliteit en een lichte boodschap. Het Orkest Koninklijke Luchtmacht staat voor kwaliteit en laat het publiek een avond genieten.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies