Ingetogen Musical Classics

Zes jaar na de laatste editie van Musicals in Ahoy was het weer tijd voor een knallend musicalfeestje in het Rotterdamse evenementencentrum. Dit keer niet geproduceerd door Stage Entertainment, maar door Eventures Inc. Hoewel het productiebedrijf een avond vol visuele extravaganza beloofde, was het spektakel ver te zoeken. Gelukkig maakten de vocale optredens van o.a Pia Douwes, Henk Poort, Nurlaila Karim, Joke de Kruijf en de hoogzwangere Brigitte Heitzer veel goed.

Wat: Musical Classics
Wie: OA. Pia Douwes, Joke de Kruijf, Nurlaila Karim, Brigitte Heitzer, Henk Poort, John Vooijs
Wanneer: 30 maart 2012 (première)
Waar: Ahoy, Rotterdam
Door: Marianne van der Zwaag

Licht uit, spot aan
Het musicalminnende publiek had nog maar net plaats genomen of het voltallige New Symphonics Orchestra onder leiding van Maurice Luttikhuis zette in op ‘Somewhere’ uit de klassieker West Side Story. Uitgevoerd door het vrouwelijke deel van de groep. Gevolgd door een tribute aan Barbara Streisland en blokjes van oude en nieuwe musicalklassiekers.

Jesus Christ Superstar
De Zuid-Afrikaanse Nadine, zanger/acteur Martin van der Starre en de uit Duitsland overgekomen John Vooijs waren verantwoordelijk voor Jesus Christ Superstar. Martin rockte een geweldige versie van ‘Superstar’. Popzangeres Nadine, speelde enkele jaren geleden de rol van Maria Magdalena en bracht het prachtige ‘I don’t know how to love him’ met licht accent. Vocaal niets op aan te merken, maar het ontbrak aan overtuiging waardoor het nummer niet echt tot zijn recht kwam. Kippenvel was er bij de uitvoering van ‘Gethsemane’ door John Vooijs.

Music of the night
Marjolein Teepen verbaasde vriend en vijand door de strijd aan te gaan met Joke de Kruijf. Laatstgenoemde zong de titelsong van de Phantom of the Opera met haar vroegere spook Henk Poort. Tijdens de hoge noten van Christine verscheen Marjolein op het podium om de hoge aria’s van Joke vervolgens moeiteloos te evenaren. Mocht er ooit een nieuwe Phantom Of the Opera komen dan kan Joop de audities voor Christine gelijk wel overslaan. Nieuwkomer Marjolein zou het geweldig doen! 

Misser
Een groot verschil met Willeke Alberti, die binnenkort in het theater te zien als Na Druppel in de musical De Jantjes. De bekende zangeres bracht naast nummers uit laatstgenoemde musical, ook haar klassiekers ‘Telkens Weer’ en ‘Samen zijn’ ten gehore. En dat verliep  niet geheel vlekkeloos. Bij ‘Telkens weer’ ging ze een paar keer de mist in. Zowel qua timing als qua zuiverheid. Ze leek het zelf ook te merken, want tijdens ‘Samen zijn’, die ze als duet zong met Joke de Kruijf, nam Joke het een paar keer van haar over.

Soul sisters
Linda Wagenmakers en Carolina Dijkhuizen waren verantwoordelijk voor een flinke portie soul. Zowel het nummer ‘ And I’m Telling you’ uit Dreamgirls en ‘Shaddow Land’ uit The Lion King werden op een bijna gospelachtige manier door de dames uitgevoerd. Voor de één een teleurstelling, voor de ander juist het bewijs wat voor power deze prachtige vrouwen in huis hebben.

Uitblinkers
Aan Renee van de Wegberg de eer om het favoriete nummer van het publiek – Defying Gravity – ten gehore te brengen.  Renee liet nog maar eens zien waarom ze gecast is als alternate voor de rol van Elphaba in Wicked. Voor een muisstil publiek bracht ze een uitstekende versie ten gehore. Ook de perfect uitgevoerde versie van Pia’s ‘Mijn leven is van mij’ zorgde voor een opleving in het tot daarvoor wat makke publiek.  Na een lange ovatie kon de show, die toch al drie kwartier uit liep, pas weer verder. Al met al was de show een mooie, ingetogen ode aan musical. Heeft u de show gemist? Rond de kerst wordt het hele concert uitgezonden bij de AVRO.

Bekijk ook onze foto’s van het concert HIER:

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies