Kim-Lian van der Meij speelt Fiona in Shrek de musical

Vanaf oktober zal actrice Kim-Lian van der Meij in het Amsterdamse RAI Theater te zien zijn als prinses Fiona in de musical ‘Shrek.’ Dit maakt Albert Verlinde Entertainment, dat dit jaar de exclusieve rechten voor deze musical in handen wist te krijgen, bekend. Vooralsnog is niet zeker wie van der Meij’s tegenspeler wordt . Daarover zal maandag 2 april duidelijkheid komen als de naam van de vertolker van Shrek in RTL Boulevard wordt onthuld.

Kim-Lian van der Meij en Albert Verlinde Entertainment kennen een rijke geschiedenis. Van der Meij vervulde eerder al glansrollen in producties als Doe Maar, Legally Blonde en het meest recent in Daddy Cool. Ondanks de ruime ervaring waar Van der Meij (31) op kan bogen, vormt het neerzetten van prinses Fiona voor haar een grote uitdaging. ‘Het bijzondere is dat ik ditmaal een dubbelrol speel. ‘Overdag’ ben ik een prinses met alle heerlijke bijkomstigheden, maar ’s nachts verander ik in een soort monster. Dat allebei op een goede manier neerzetten wordt nog een hele klus, maar ik ga er helemaal voor. De humor in Shrek is ook iets waar ik heel erg naar uitkijk en waar ik veel van mezelf in kwijt kan.’

Producent Albert Verlinde is opgetogen over het feit dat Van der Meij bereid is gevonden de dubbelrol voor haar  rekening te nemen. ‘Ze is geknipt voor deze rol, zo bleek wel bij haar auditie. Daarbij zie ik Kim-Lian in elke productie weer beter worden. Ik kan niet wachten om haar in dit spektakel te zien.’

De musical ‘Shrek’ volgt bijna letterlijk het verhaal van de eerste en meest populaire film. ‘Shrek’ gaat over een reusachtig groen wezen die van de ene op de andere dag alle bekende sprookjesfiguren in zijn moeras, permanent, op bezoek krijgt. De kwade Lord Farquaad heeft namelijk alle sprookjesfiguren uit het land verbannen. Shrek pikt dit niet, en besluit met ezel Donkey naar Farquaad te gaan om verhaal te halen. Hij ontdekt dat Farquaad bevangen is geraakt door de schoonheid van prinses Fiona. Zij zit echter gevangen in een toren, bewaakt door een vuurspuwende draak. Farquaad sluit een sluwe deal met zijn groene opponent, waarna Shrek ten velde trekt om Fiona uit haar benarde positie te bevrijden. Als Shrek echter kust met prinses Fiona, zal daarna niets meer hetzelfde zijn.

De exclusieve voorverkoop van ‘Shrek de Musical’ start aanstaande maandag om 09.00 uur via diverse kanalen van de ANWB. Gedurende drie weken krijgen ANWB-leden de unieke mogelijkheid om de allereerste kaarten voor ‘Shrek de Musical’ te bemachtigen tegen het laagste tarief. Na deze streng gelimiteerde periode, start de algemene kaartverkoop voor de ‘monsterhit’ ‘Shrek’.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies