De nieuwe Studio 100 versie van Robin Hood is een feestje voor jong en oud

Zondagavond 1 april ging in de Elisabethzaal in Antwerpen een hernieuwde versie van de Studio 100 Musical Robin Hood in première. De musical Robin Hood werd 10 jaar geleden al getoond en wordt nog altijd gezien als de allermooiste musical van Studio 100. Robin Hood is nog te zien tot en met eind mei in Antwerpen, Hasselt en Oostende.

Wat: Robin Hood
Wie: O.a. Jelle Cleymans, Free Souffriau, Koen Crucke, Peter Thijssen, Chris Cauwenberghs
Wanneer; 31 maart 2012 (avant-première)
Waar; Koning Elisabethzaal Antwerpen
Door: Sonja Jansma

Robin Hood, de musical, vertelt het bekende verhaal van de stoere Robin Hood en zijn bende. Zij bestrijden de tirannie van Koning Jan (de broer van de goeie koning Richard) en stelen van de rijken om dit terug te geven aan de armen. Natuurlijk ontbreekt ook het liefdesverhaal niet, waarbij Robin Hood de liefde van z’n leven vindt in de mooie Marianne, de nicht van Koning Jan, en daarmee de nodige risico’s neemt en uiteindelijk gevangen genomen wordt.

Robin Hood is een vrolijke musical over een vertrouwd verhaal, maar daardoor niet minder boeiend voor jong en oud. Erg geslaagd zijn de vele humoristische elementen. Van broeder Tuk, die even in z’n rol van kabouter Lui valt en roept ‘Daar word ik zo moe van’, tot twee jolige lijfwachten, waarvan de ene nogal overdreven vrouwelijke trekjes vertoont en meer bezig is met z’n uiterlijk dan met het lijfwachten van de foute Koning Jan!

De casting is prima gedaan. Je gelooft in de liefde tussen Robin en Marianne en ondanks dat de Sheriff wat minder goed te verstaan is, is hij heerlijk glibberig en creepy neergezet. Koning Jan is een wat meer degelijke koning, maar met een mooie verstaanbare stem. Een heerlijke vrolijke noot is Simpele Joe, de dorpsgek, waarvan je je bijna niet kan voorstellen dat hij het niet is. En ook Broeder Tuk, met z’n enorme lijf is hilarisch.

Bijna alle scènes van de groep in het bos zijn ensemble stukken. Dansen, zingen, de vrolijkheid straalt er vanaf! En natuurlijk is de kleine jongen die in z’n solo ‘Kleine Robin’ z’n eigen kwaliteiten laat zien erg vertederend. Maar het hoogtepunt van de avond is de klassieker ‘Ik ben Robin Hood’. Al een Studio 100 hit 10 jaar geleden en nu geweldig vertolkt door Jelle Cleymans. In z’n cel zingt hij de sterren van de hemel. Ook op weg naar huis, krijg je dit heerlijk nummer maar moeilijk uit je hoofd.

Klik op een foto om te vergroten:

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies