William Spaaij krijgt titelrol in ‘Shrek’ de musical

Na maanden van geruchten en speculatie is de naam eindelijk bekend. William Spaaij wordt de grote man in de al even imposante musical Shrek. In Shrek kruipt Spaaij (29) in de glibberige huid van het gelijknamige groene monster en raakt verkikkerd op prinses Fiona, een rol van Kim-Lian van der Meij (31).

Het is niet voor het eerst dat Van der Meij en Spaaij een toneelromance beleven. Eerder sprongen de vonken tussen de twee al over in Footloose, waar ze het verliefde koppel Ren en Ariel vormden. Voor Spaaij volgden daarna nog goed ontvangen rollen in onder meer de musicals Piaf, Hairspray, Mary Poppins en recent de succesvolle productie Ramses. ‘Het neerzetten van het fenomeen Shrek is een enorme uitdaging. En dat in een productie die denk ik heel wat fans gaat verrassen. Als ik hoor hoe enthousiast iedereen nu al is, kan ik niet wachten tot we beginnen met repeteren,’ aldus Spaaij.

Vorig jaar wist Albert Verlinde Entertaiment de rechten van de musical in handen te krijgen, die sinds juni vorig jaar in Londen volle zalen trekt en nu in hoog tempo Noord-Amerika verovert. Shrek de Musical verhaalt over het gelijknamige groene monster dat het opneemt tegen de kwade tiran Faquaad en met hem een pact sluit. Als Shrek verliefd wordt op de vrouw waar ook Faquaad zijn zinnen op gezet heeft, is niets meer hetzelfde .

Vanaf oktober zal Shrek de Musical exclusief in het Amsterdamse RAI-theater te zien zijn, waar plaats is voor 1750 toeschouwers. Omdat er een run op kaarten wordt verwacht, heeft de ANWB voor haar leden een unieke voorziening getroffen. ANWB biedt haar leden gedurende eenentwintig dagen een exclusieve voorverkoop tegen de allerlaagste prijs. Deze voorverkoop is vandaag, maandag 2 april, van start gegaan. Dus hoe eerder je boekt, hoe beter de prijs! Snel aanmonsteren, verdient aanbeveling. Tot ziens, tot Shrek.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies