Cast Soldaat van Oranje te zien in 4 mei voorstelling ‘Als wij niets doen…’

Op vrijdag 4 mei, na de Nationale Dodenherdenking, is om 21.00 uur de  speciale, eenmalige voorstelling Als wij niets doen… te zien in Koninklijk Theater Carré. In Carré komen dichters, filmacteurs, een oud Engelandvaardster én de cast van Soldaat van Oranje samen voor de eenmalige muziektheatervoorstelling Als wij niets doen...  in de piste van Carré. Prachtig voorgedragen stukken en de meest indrukwekkende scènes en liedjes uit Soldaat van Oranje.

Als wij niets doen…
In de piste van Carré spelen en zingen castleden van Soldaat van Oranje op 4 mei een aantal scènes en liedjes uit de musical. De scènes en liedjes worden afgewisseld door bijdragen van een aantal speciale gasten. Zo is Ellis Brandon, de laatste vrouwelijke Engelandvaarder die nog leeft, te gast. Haar kleindochter Carlijn Vis (1983) schreef de roman Vrij spel, gebaseerd op de belevenissen van haar oma. Het boek is vanaf 19 april te verkrijgen. Ellis was 17 jaar toen de oorlog uitbrak en rolde vrijwel direct in het verzet. ‘Je laten bezetten, dat deden we niet. Dat is nooit een optie geweest.’

Theater Na de Dam en Soldaat van Oranje – De Musical 
De musical Soldaat van Oranje is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt is Erik 23 jaar en studeert in Leiden. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken…: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?

Meer gasten worden de komende weken bekend gemaakt op www.theaternadedam.nl. Op www.carre.nl en via 0900 25 25 255 (€1,30 p/g) is de kaartverkoop voor Als wij niets doen… reeds gestart. Kaarten voor deze eenmalige muziektheatervoorstelling kosten slechts € 15,00.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies