M-Lab brengt de musical Ja Zanna, nee Zanna (Zanna don’t)

In juni wordt in Theater M-Lab een musicalsprookje verteld; een modern, eigenzinnig sprookje welteverstaan. Ja Zanna, nee Zanna gaat over een omgekeerde wereld waar homoseksualiteit de norm is en heteroseksualiteit niet. Een gay-good musical die het recht viert om lief te hebben. Dit feest vindt plaats in M-Lab van 12 tot en met 25 juni. Tijdens het EK voetbal ruilen we oranje in voor alle kleuren van de regenboog.

Ja Zanna, nee Zanna gaat over vrijheid, recht, democratie en gelijkwaardigheid. Wie van ons heeft niet geknoeid met een gebroken hart, geworsteld met zijn identiteit, met vooroordelen, met vriendschap en liefde? Zanna helpt die stukjes bij elkaar te zoeken, op te rapen en weer in elkaar te leggen. Lichthartig van toon met nummers die meteen blijven hangen.

Deze musical uit 2002 won in VS onder de titel ‘Zanna don’t’ Drama Desk awards voor Best Musical, Best Music, Best Book en Best Lyrics. Ook ontving de productie een prijs van de organisatie die zich inzet voor homo-emancipatie in de media in de Verenigde Staten. De voorstelling was een groot succes binnen het Off-Broadway circuit en ging vervolgens op tournee door de VS, Azië en Europa. Exact tien jaar later produceert M-Lab de musical voor het eerst in Nederland.

Het originele script en de muziek zijn geschreven door Tim Acito en Alexander Dinelaris. De regie van de M-Lab versie is in handen van artistiek leider Sieta Keizer. Ron Mesland tekent voor de vertaling/bewerking.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies