Kinderen genieten ook in 2012 volop van Nijntje!

Op de voormiddag voor Pasen ging in de Utrechtse Stadsschouwburg de reprise van ’s werelds bekendste haas, euh, konijn in première. Nijntje de musical won in 2001 al de Musical Award voor beste kleine musical. Afgezien van de nieuwe cast was er slechts één  nieuw nummer dat het onderscheid maakte met de oude versie. Gelukkig maakte dat het publiek niks uit. Het gros van de kinderen dat aanwezig was op de première was in 2001 toch nog niet geboren.

Wat: Nijntje, de musical
Wie: oa. Marie-Louise Nelemans, Maria Elena Hengst, Leonoor Koster, Femke Bouma en Joep Dorren
Wanneer: 7 april 2012 (première)
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Door: Marianne van der Zwaag

Het verhaal van de musical werd ingeleid door Dick Bruna (gespeeld door Joep Dorren). Laatstgenoemde vertolkte zijn rol zo goed, dat hij nauwelijks van de echte meester te onderscheiden was. Het plot begint wanneer Dick op zijn fiets door Utrecht rijdt om inspiratie te zoeken voor een nieuw  boek. In het Wilhelminapark ziet hij een konijntje lopen en zo komt hij op het idee voor de familie Pluis. Nijntje voelt zich echter een beetje eenzaam en gaat daarom in gesprek met Dick omdat ze een vriendinnetje wil. Dus tekent haar geestelijk vader hartsvriendin Nina, met wie ze vervolgens de grootste pret beleefd.

Het decor zorgt ervoor dat het net lijkt of je wordt voorgelezen uit een 3d boek. De tekeningen zijn uitvergroot waardoor er veel herkenbaarheid ontstaat bij het publiek. Wanneer Nijntje met haar ouders en Nina naar het strand gaat, lijkt het net of het een warme zomerdag is.

De acteurs zorgen voor veel interactie met het publiek. Menig kleuter zingt uit volle borst mee en gilt hard bij het zien van hun favoriete figuren uit de Nijntje boeken. Marie-Louise Nelemans doet het zeer goed als Nijntje. Door haar jeugdige en open uitstraling zuigt ze alle kinderen (en hun ouders) mee in het verhaal. De musical is nog tot en met juni te zien in verschillende theaters in Nederland.

Klik op een foto om te vergroten:

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies