Michelle Splietelhof swingt in Saturday Night Fever

In 2010 speelde Michelle Splietelhof zich voor het eerst in de kijker bij het grote publiek door middel van de rol van Louisa in Zorro. Enkele weken geleden werd bekend dat zij Noortje Herlaar gaat vervangen, die Saturday Night Fever verlaat voor een nieuwe uitdaging. Michelle Splietelhof beleefde de première van de swingende 70’s musical in een volle theaterzaal.

Wat: Satuday Night Fever
Wie: O.a Michelle Splietelhof, Joey Ferre en Karel Simons
Wanneer: 25 april 2012 (première Michelle Splietelhof)
Waar: Schouwburg en Congrescentrum Orpheus, Apeldoorn
Door: Robin Streppel

Saturday Night Fever is gebaseerd op de film uit 1977, waarin John Travolta de hoofdrol van Tony Manero vertolkte. De musical vertelt het verhaal van de jonge god die op zoek gaat naar wie hij werkelijk is. Is hij wel echt de macho, die de hele avond in de disco danst? Of is er meer in het leven? Tijdens deze zoektocht komt hij de beeldschone Stéphanie tegen, een pittige dame die hem met haar pinnige gedrag nieuwe inzichten geeft. Dit verhaal biedt de kapstok voor de swingende muziek van de Bee Gees, die destijds ook de soundtrack voor de film maakten.

Noortje Herlaar vervangen lijkt geen gemakkelijke opgave; deze musicalactrice heeft immers ontzettend veel diversiteit in haar vertolkingen. Michelle Splietelhof laat echter veel overeenkomsten met haar voorgangster zien. Splietelhof speelt de kille Stéphanie prachtig, onder andere door kleine maar ‘rake’ elementen in haar spel te verweven. Wel moet benoemd worden dat de komische twist die haar voorgangster in de rol legde deze avond wordt gemist.

Splietelhof en Joey Ferre (Tony Manero) stralen chemie uit en het stel spat van het toneel. Het kat-en-muisspel van de twee jonge personages wordt door beide op een kundige wijze neergezet. Splietelhofs solonummer “Wat kon ik doen” klinkt prachtig, deze ingetogen uitvoering van dit nummer laat haar Stéphanie breken. Bewonderenswaardig is hoe zij moeiteloos omschakelt van deze krachtige ballad naar een swingende choreografie, waarbij mede door het ensemble het dak van het theater af gaat. Splietelhof  laat in deze rol alledrie de ‘musicalelementen’ volledig bij elkaar komen, waarmee ze laat zien dat ze haar vak verstaat.

Over Saturday Night Fever schreef Musical Reports eerderOndanks dat Saturday Night Fever er gelikt uitziet, de muziek lekker klinkt en de dans is zoals je mag verwachten van deze show, is deze voorstelling geen hoogvlieger. Dit zit hem vooral in het dunne en clichématige verhaal. Het is vergelijkbaar met fastfood. Op het moment van eten geeft het een voldaan gevoel, maar dat verdwijnt al kort daarna omdat je toch meer nodig hebt of meer wil. Maar goed, wie houdt er niet van een hamburger op zijn tijd? Het Nederlandse publiek in ieder geval wel, want het premièrepubliek ontving Saturday Night Fever met een daverende ovatie: verstand op nul en dansen maar!

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies