Ton Sieben, Freek Bartels en Celinde Schoenmaker hoofdrollen in Ghost‏

Ton Sieben, Freek Bartels en Celinde Schoenmaker zullen volgend theaterseizoen de hoofdrollen van Sam, Carl en Molly gaan vertolken in Ghost. Deze baanbrekende musical is vanaf 28 augustus exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht, waar op 9 september de première zal plaatsvinden. Ghost combineert drama, romantiek en humor op de grens van leven, dood en liefde. Het revolutionaire decor met ‘state of the art’ video-, LED en projectietechnieken wordt gecombineerd met verbluffende special effects en illusies. De musical is gebaseerd op de blockbuster GHOST met Patrick Swayze en Demi Moore in de hoofdrol.

Ton Sieben is op dit moment nog te zien als soldaat Chris in de musicalklassieker Miss Saigon. Na de
middelbare school is Ton in 2000 bij de Koninklijke Marechaussee gaan werken. In 2007 is hij begonnen aan de muziektheateropleiding aan het Fontys Conservatorium te Tilburg waar hij vorig jaar is afgestudeerd. Tijdens zijn militaire loopbaan heeft Ton aan een aantal amateurproducties deelgenomen, waaronder de musical  The Scarlet Pimpernel (Chauvelin) bij het Brabants Muziektheater in Schijndel. Tijdens zijn theateropleiding was hij te zien in diverse muziektheaterproducties waaronder A Little Night Music,  Dracula das Musical en City Of Angels . In 2011 speelde hij de rol van Melchior in de musical Spring Awakening van het M-Lab. Vanwege voorbereidingen op deze rol in Ghost, zal Jamai Loman Ton zijn rol in Miss Saigon overnemen.

Celinde Schoenmaker stond al op jonge leeftijd in de musicals  Annie (Stardust),  Oliver  (Joop van den Ende Theaterproducties) en Pinokkio (Studio 100). Na het behalen van haar Gymnasium diploma, heeft Celinde een jaar in Oxford gestudeerd. Hier heeft ze op de universiteit de rol van Dorothy in  The Wiz  mogen spelen. Eenmaal teruggekeerd in Nederland is ze, net als Ton, Muziektheater gaan studeren aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Tijdens haar studie heeft ze samen met Ton een summercourse gevolgd aan The Guildford School of Acting. In 2011 speelde zij de rol van Lily in  The Secret Garden  onder leiding van Brigitte Odett. Momenteel is Celinde te zien in het ensemble van Grand Hotel een productie van het M-Lab.

Ghost  gaat over de kracht van de liefde. Tijdens een wandeling worden Sam en Molly overvallen waarbij Sam vermoord wordt. Maar hij blijft tussen hemel en aarde zweven omdat hij niet in staat is om Molly los te laten en haar wil redden als hij ontdekt dat ze in gevaar is door toedoen van Sam’s beste vriend Carl (Freek Bartels). Met behulp van het excentrieke medium Oda Mae praat Sam met Molly en probeert hij haar te redden uit de handen van de man die eens zijn beste vriend was.

De film  Ghost  won twee Oscars voor Beste Scenario en Beste Vrouwelijke Bijrol (Whoopi Goldberg). De muziek en liedteksten zijn geschreven door Dave Stewart ( The Eurythmics ) en Glen Ballard die onder andere samen werkte met Alanis Morissette en Michael Jackson.

Klik op de foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies