Tweede editie M-Lab Pitch met o.a. Ellen Evers en Lone van Roosendaal

Op 28 en 29 mei aanstaande vindt de tweede editie plaats van de M-Lab pitchavond. Vier makers krijgen de kans in dertig minuten hun idee voor nieuw Nederlands muziektheater te pitchen in de theaterzaal van M-Lab, het muziektheater laboratorium. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor het publiek dat bestaat uit producenten, programmeurs en geïnteresseerden. Makers kunnen kritisch naar hun werk kijken en de reactie van het publiek ervaren. Een producent kan op basis van het getoonde besluiten het idee samen met de makers verder te ontwikkelen en een avondvullende voorstelling te produceren. Deze manier van proeven sluit naadloos aan bij de M-Lab doelstelling van genre- en talentontwikkeling. Voor de mei editie zijn uit alle aanmeldingen vier muziektheaterproeven geselecteerd:

Human 2.0 
Een verongelukte wetenschapper ontwaakt uit een jarenlange coma en merkt dat de technologie in een stroomversnelling is geraakt. Geeft hij zich over aan de techniek of keert hij zijn eigen uitvinding de rug toe? Een digitale rockopera over de ‘perfecte mens’ van Robin Coops (muziek, regie) en Sytze Schalk (tekst).

Koopavond 
Bij de Bijenkorf Klantenservice treft Philip zijn ex Stella. Oud zeer slaat nieuwe wonden en iedereen, zelfs de baliemedewerker, moet al hun zekerheiden in de uitverkoop gooien om deze Dwaze Dagen te overleven. Een vileine musical comedy van Jeremy Baker (tekst), Jeroen Sleyfer (muziek) en Victor van Swaay (regie). Cast: Ellen Evers, Lone van Roosendaal, Dick van den Toorn en anderen.

Bedankt lieve ouders 
Twee zonen halen het ouderlijk huis leeg en herbeleven daarmee hun jeugd. Intiem en uitbundig, realistisch en vervreemdend, hilarisch en pijnlijk direct roept Bedankt lieve ouders een sfeer op die voor sommigen onvoorstelbaar is maar voor velen meer dan herkenbaar blijkt te zijn. Muziektheater van Louis van Beek (tekst, spel), David Cantens (muziek, spel) en Paula Bangels (regie).

Laatste wens 
Tim is ongeneeslijk ziek en heeft als laatste wens een weekend door te brengen met de mensen die hem lief zijn: vijf mensen, één vakantiehuisje en een héél lang weekend. Een poprockmusical van Bart van Velzen (idee, liedteksten en muziek), Martijn Neggers (script), Ivo van Dijk (arrangementen) en Annerieke Groen (regie). Cast: Alexandra Aplhenaar, Abke Bruins, Arjan Janissen, Vincent de Lusenet en Paul Walthaus.

Kom en proef M-Lab! Kaarten kosten €9,- en zijn te koop via www.m-lab.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies