Wicked: Ferry Doedens ziet groen van de zenuwen

Afgelopen donderdag beleefde Ferry Doedens onder het toeziend oog van zijn medebewoners uit Meerdijk zijn première als alternate Prins Fiyero in  de musical Wicked. Hoewel het leek of hij  de eerste akte met moeite zijn zenuwen onder bedwang kon houden, speelde hij met name de tweede akte de rol van Prins Fiyero vol overtuiging.

Wat: Wicked
Wie:
O.a Ferry Doedens, Willemijn Verkaik, Chantal Janzen, Bill van Dijk
Wanneer: 27 april 2012 (alternate première Ferry Doedens)
Waar:
AFAS Circustheater, Scheveningen
Door: Marianne van der Zwaag

Ferry Doedens, voornamelijk bekend als de homoseksuele Lucas Sanders uit Goede Tijden, Slechte Tijden liet zien dat hij meer is dan alleen een soapster. Dat hij gevraagd werd voor de audities voor deze rol was niet verwonderlijk. Ferry deed in het verleden een  theater opleiding  in Groningen en speelde daarna meerdere hoofdrollen in producties van theater de Lawei in Drachten.  In Wicked toont hij zijn musicaltalent voor het eerst aan het grote publiek.

Wicked, naar het boek van Gregory Maguire, vertelt het verhaal achter de alom bekende personages uit The Wizard of Oz. Het vertelt de geschiedenis van Glinda, de goede heks van het noorden, en Elphaba, de slechte heks van het westen. Hun levens werden al vroeg verbonden, nog voordat Dorothy ook maar afwist van het bestaan van de wereld van Oz.

De zenuwen van Doedens zijn duidelijk merkbaar als hij voor het eerst op het toneel verschijnt. Zichtbaar vechtend om zijn ademhaling onder controle te houden, redt hij zich net uit zijn eerste nummer ‘Dans door de dag’. Daarna lijken zijn zenuwen verdwenen. Hij speelt de rol van de verleidelijke Prins Fiyero vol overtuiging. Toch mag het af en toe nog wel wat theatraler. Het gladde dat deze rol in zich heeft komt er niet altijd even sterk uit.

De tweede akte heeft Doedens zijn rust teruggevonden. Hij speelt relaxter en ook zijn zang klinkt minder geknepen. Door die relaxtheid komt zijn goede timing ook sterk naar voren. Er is sprake van een enorme chemie tussen Willemijn Verkaik (Elphaba) en Doedens. Daardoor komt het nummer ‘Dit ene moment’ een stuk beter uit de verf. En dat vindt ook het publiek. Aan het einde van het nummer joelde het uitzinnige publiek er minuten lang op los, waardoor er voor Doedens maar een oplossing was: Verkaik blijven zoenen tot de zaal weer wat is gekalmeerd.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Bekijk meer foto’s van deze première in ons fotoreport. Bekijk ook de scenebeelden van Ferry Doedens als Prins Fiyero in Wicked.

Musical Reports  schreef eerder over Wicked: ‘Wicked laat het publiek de zaal verlaten met een gevoel van ‘wow!’, en dat niet alleen door de muziek, het spektakel of de fantastische cast, maar ook door het ontroerende verhaal van twee vriendinnen voor het leven. De voorstelling is magisch en heeft een prachtig duo (Verkaik & Janzen) in de hoofdrollen. Wicked neemt de allerhoogste vlucht.’

Lees hier de recensie die Musical Reports naar aanleiding van de première schreef: Wicked neemt de allerhoogste vlucht.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies