Frans Mulder te zien in The Little Mermaid en Sister Act

Frans Mulder is dit theaterseizoen sinds lange tijd weer te zien in een musical. Hij stopt na 32 jaar met zijn cabaretgroep Purper.Vanaf het najaar speelt Frans een rol in de nieuwe musical Disney’s The Little Mermaid en volgend jaar in de musical Sister Act. Frans neemt in Disney’s The Little Mermaid de rol van Grimsby over van Alfred van den Heuvel. In Sister Act zal hij de rol van Monseigneur O’Hara gaan spelen, het hoofd van het klooster waar Deloris haar toevlucht zoekt.

Frans Mulder was afgelopen seizoen te zien in de voorstelling Helden van zijn theatergroep Purper. Bij dit gezelschap groeide hij spelend, schrijvend en regisserend uit tot spil van de groep. Frans speelde eerder ook in de toneelstukken Burger Schippel van Carl Sternheim, De Rovers van Friedrich von Schiller, De Dag Waarop De Paus Werd Gekidnapt van Bethancourt en De Vuyle Wasch van Willem Breuker. In musicals was hij eerder te zien in Heerlijk duurt het langst, Sonneveld, Follies, Nonsens Lieve Heren en De Trullenhoedster. Frans ontwikkelde zich als tekstschrijver en cabaretier. Hij speelde mee in de theatershows van Albert Mol en Jasperina de Jong en maakte samen met componist Roland Voortman de elpee Aan de hand. Daarnaast was Frans jarenlang gastdocent aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater.

The Little Mermaid is het tijdloze verhaal dat plaatsvindt in het magische Koninkrijk diep in de zee. De getalenteerde, krachtige vrouw Ariël verlangt naar de wereld op het land en gaat tijdens haar ontdekkingsreis op zoek naar een onbereikbare liefde. Heeft ze genoeg lef om haar vader te trotseren, wint ze het van het kwaad en heeft ze genoeg overtuigingskracht om de liefde van haar leven voor zich te winnen? Een musical over het volgen van je hart en het verwezenlijken van grote dromen.

De musical Sister Act is gebaseerd op de film uit 1992 waarin Whoopi Goldberg het ganstermeisje Deloris speelt dat, achtervolgd door criminele types, noodgedwongen haar toevlucht zoekt in een klooster met weinig stem vaste nonnen en een strenge Moeder Overste. De goddelijke musical komedie Sister Act, een eigen productie van Stage Entertainment, ging na het succes in Londen in april 2011 in première op Broadway in New York. Sister Act zal te zien zijn in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies