Wegens succes komt ‘De bende van De Korenwolf’ terug naar de theaters

Wegens groot succes komt De bende van De Korenwolf – Het geheim van de zoenende gasten, de familiemusical naar de boeken van Jacques Vriens, in oktober 2012 terug in de theaters. Op 4 oktober 2011 ging de familiemusical in theater DeLaMar in première en werd lovend ontvangen door pers en publiek.

De bende van De Korenwolf – Het geheim van de zoenende gasten is een vlot, humoristisch en af en toe ontroerend verhaal over de kinderen en hun oma in het hotel De Korenwolf. De ouders van Pepijn, Joost, Eefie en Nina zijn een weekendje weg, en dus heeft oma de leiding over het hotel. Wanneer een deftige baron in het hotel komt logeren van wie oma vlinders in haar buik krijgt, lijkt het verwachte rustige weekend in een chaos te veranderen. Er verdwijnt eten uit de keuken, en wie sluipt er toch over de gang, midden in de nacht? Dan is er ook nog een meisje uit Pepijns klas verdwenen. Als oma’s ring wordt gestolen, gaat de baron op onderzoek uit. Spookt het in hotel De Korenwolf? Of is er iets heel anders aan de hand?

De voorstelling is niet alleen leuk voor kinderen: ook ouders schieten regelmatig in de lach. Ook muzikaal valt er veel te beleven. Componist Eric Bergsma laat alle muziekstijlen voorbij komen. Van rockmuziek tot flamenco, en van zigeunermuziek tot een rap.

De voorstelling wordt geproduceerd door FeE/Creaties, het productiebedrijf van
presentatrice Femke Wolthuis en componist Eric Bergsma, in samenwerking met Uitgeverij Unieboek Het Spectrum. 
Live muziek, zang en film spelen een belangrijke rol in de voorstelling, waarbij Vriens zelf een glansrol speelt als de knorrige ober Goemie.

Enkele quotes uit de media:
‘Grappig èn ontroerend’ (Volkskrant)
‘Leuke ettertjes’ (Jacques d’ Ancona)
‘Leuke cast, geniale muziek’ (Telegraaf)
‘Vol overgave en enthousiasme’ (de Weekkrant)
‘Alle acteurs ontzettend sterk’ (Musicalreports)
‘Humor spat er vanaf’ (Musicalreports)
‘Sterke personages’ (Limburger)

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies