Oorlogswinter de Musical terug in Carré voor leerlingen uit Amsterdam

Dinsdag 15 mei a.s. zullen er in het kader van het thema “Herdenken en Vieren” twee zeer speciale voorstellingen worden gegeven in Koninklijk Theater Carré van Oorlogswinter de Musical. Ruud Sahertian, Directeur van basisschool Frankendael uit Amsterdam Watergraafsmeer, heeft eind januari, na het zien van de voorstelling, het idee gelanceerd om de voorstelling in Carré op de planken te krijgen voor bovenbouw leerlingen uit het Amsterdamse basisonderwijs.

Zoals schrijver van het verhaal, Jan Terlouw, ook al zei, vindt Sahertian dat dit verhaal niet vaak genoeg verteld kan worden. Helemaal in de maand mei, rondom het thema “Vrijheid geef je door”, gekoppeld aan het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en het vieren van de bevrijding van ons land. Daarnaast zal het volgens Sahertian voor veel Amsterdamse kinderen een geweldige en onvergetelijke belevenis worden om deze voorstelling te komen bekijken in één van de mooiste theaters van Amsterdam.

Na heel veel brieven schrijven, gesprekken voeren, lobbyen, formulieren invullen en nog meer gesprekken voeren, met de vele fondsen, bedrijven en individuen, die Sahertian in de afgelopen periode heeft benaderd. (“had er echt een tweede dag / nacht taak bij!!” ) is het hem, 27 april j.l., uiteindelijk gelukt om voor de realisatie van deze voorstellingen, een behoorlijk geldbedrag bijeen te krijgen. Sinds die dag is hij heel druk bezig om zoveel mogelijk bovenbouw leerlingen uit Amsterdam te nodigen voor deze speciale voorstellingen.

Winter 1944-1945. De bijna zestienjarige Michiel maakt de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog mee en raakt gaandeweg betrokken bij illegale activiteiten. Zijn buurjongen Dirk vertelt Michiel dat hij in het verzet zit en met een paar andere jongens het distributiekantoor gaat overvallen. Omdat hij vreest dat het wel eens mis kan gaan, overhandigt hij Michiel een brief. Deze mag Michiel alleen openmaken als Dirk niet terugkeert van de overval. Die nacht gaat alles mis. Dirk wordt opgepakt en het relatief rustige leventje van Michiel verandert volkomen als hij de brief openmaakt.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies