Alexandra Alphenaar en Frans van Deursen in The Buddy Holly Story

Met nummers als ‘That’ll be the Day’ en ‘Peggy Sue’ legde Rock & Roll legende Buddy Holly de basis voor spetterende Rock & Roll nummers, waarmee bands als The Rolling Stones en The Beatles later de wereld aan hun voeten kregen. Het levensverhaal van Holly begint als een jongensboek maar eindigt op dramatische wijze. Een levensverhaal echter,  dat het verdient ook nu nog verteld te worden. En dat onderstreept Albert Verlinde Entertainment komend jaar dubbel en dwars met de zinderende musical ‘Buddy, the Buddy Holly story.’

Eerder maakte Albert Verlinde Entertainment bekend dat Tim Akkerman, onder begeleiding van een complete liveband, in de huid van Buddy Holly zal kruipen. Inmiddels is aangekondigd dat ook Alexandra Alphenaar en Frans van Deursen te zien zullen zijn in deze nieuwe productie. ‘Eigenlijk kom je naar een voorstelling en een concert tegelijkertijd kijken,’ aldus van Deursen. ‘Het is in één woord wervelend.’ Ook Alexandra Alphenaar steekt haar enthousiasme over ‘Buddy, the Buddy Holly Story’,’ niet onder stoelen of banken. ‘Ik heb de productie in het buitenland gezien. De energie die er in de zaal vrijkwam, de emoties bij het publiek, onvoorstelbaar. En dat mogen wij nu gaan doen. Wauw!’

Muzikant Buddy Holly was een groot idool in de prille beginjaren van de Rock & Roll. In de nacht van twee op drie februari 1959 kwam een vliegtuigje  -met naast Holly onder andere muzikanten Ritchie Valens en The Big Bopper aan boord -(waarschijnlijk) door falen van de eenentwintigjarige piloot in de problemen en stortte neer. Niemand overleefde de crash en drie februari 1959 werd in de geschiedenisboeken bijgeschreven als ‘The day the music died.’ Buddy Holly was op dat moment tweeëntwintig jaar oud.

Ondanks Holly’s tragische einde, is de musical over zijn roerige leven een ultieme feel good show. ‘Buddy, The Buddy Holly Story’ was maar liefst twaalfenhalf jaar te zien op het Londense West End en kende geen avond dat het publiek niet dansend uit de stoelen kwam. Op drie februari, de sterfdag van Holly dus, is het Tilburg waar de gitaren worden ingeplugd en het publiek zich mag verheugen op de swingende en historische musical. Na februari begint de voorstelling aan een landelijke tournee, waarvoor de kaartverkoop inmiddels in volle gang is. Let’s Rock!

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies