Stage Entertainment’s versie The Little Mermaid naar Rusland

Stage Entertainment, het internationale entertainment bedrijf van Joop van den Ende, neemt het Rossia Theater op het Puschkin plein in Moskou over waar het een nieuwe versie van Disney’s The Little Mermaid zal presenteren. Deze nieuwe versie van The Little Mermaid is op dit moment in de Nederlandse theaters te zien als reizende productie en op 16 Juni beleeft het zijn grootse Europese première in Rotterdam. De overeenkomst bevestigt de sterke betrokkenheid van het internationale theater bedrijf bij de Russische musical markt en zijn wens om sommige van zijn partners’ beste titels in de Russische theaters te brengen. Stage Entertainment CEO Henk Kivits: ‘We zijn er trots op dat wij bijdragen aan de diversiteit en kwaliteit van het aanbod van het theater in Moskou. Onze investeringen in de ontwikkeling van de Russische live entertainment markt over de afgelopen jaren zijn succesvol geweest en we zijn er nu klaar voor om ons aanbod in musical producties uit te breiden.’

 

Op zaterdag 6 Oktober 2012 zal het Rossia theater zijn deuren openen voor het publiek middels de vertoning van The Little Mermaid. Geproduceerd in samenwerking met Disney, zal deze opening het 175ste jubileum markeren van de eerste publicatie van dit klassieke sprookje geschreven door Hans Christian Andersen. ‘Het ongekende succes van Beauty and the Beastheeft bewezen dat Disney musicals extreem populair zijn in Rusland en wij zijn erg opgetogen dat het Russische publiek over enkele maanden onze nieuwe show te zien krijgt,’ zegt Marina Jigalova-Ozkan, managing director van The Walt Disney Company, CIS. ‘Het is een eer dat The Little Mermaid de eerste productie zal zijn die gepresenteerd gaat worden in het fonkelnieuwe Rossia Theater. Wij hopen dat het Russische publiek net zo van het magische sprookje van Ariel zal gaan houden en dat zij deze adembenemende performance zullen appreciëren.’

 

Sinds de start in 2004 van Stage Entertainment Rusland in Moskou heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd door het aanbieden van succesvolle, lang- lopende musicals in het MDM Theater. Dit samen met toonaangevende internationale partners als Disney Theatrical, Littlestar en Lord Andrew Lloyd Webber’s Really Useful Group. Hiertoe behoren Beauty and the Beast, Cats, Mamma Mia!, Zorro, The Sound of Music als ook Stage Entertainment’s eigen ijsshows zoals Snow Queen en Sleeping Beauty on Ice. De producties van wereldklasse getoond in het MDM Theater hebben een standaard gezet in Rusland op het gebied van musicals. Dat succes valt af te lezen aan het groeiende aantal bezoekers.

 

Het Rossia Theater is in 1961 gebouwd door de architect Y. Sheverdyaev met de bedoeling om er de belangrijkste bioscoop in het voormalige USSR van te maken. De komst van het theater in het hart van de Russische hoofdstad werd destijds verwelkomd door de toenmalige regering van Moskou. Samen met het Lenkom Theater, het Stanislavsky en Nerimovich-Danchenko Theater, het Pushkin Theater, het Moscow Art Theatre en het Bolshoi, maakt het deel uit van het theater district, vergelijkbaar met Londen’s West End en New York’s Broadway. Dmitry Bogachev, managing director Stage Entertainment Rusland: ‘Ons bedrijf is zich continu aan het ontwikkelen, aan het uitbreiden en, dankzij het nieuwe theater, zullen wij de mogelijkheid hebben om de toenemende vraag van onze toeschouwers tegemoet te zien zonder gelimiteerd te zijn aan één show en één theater. Het Rossia Theater heeft een capaciteit van 1750 stoelen waardoor het het grootste theater is van Moscow.’

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies