Fonds Soldaat van Oranje overhandigt prijs aan jonge initiatiefnemers

Zondag 20 mei overhandigde Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van Erik Hazelhoff Roelfzema, een bedrag van € 10.000,- aan  Walter Roza en Daan van de Voort van Stichting Pet’je af uit Amersfoort. De uitreiking vond plaats in het decor van de musical in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg. Het geld is afkomstig uit het Fonds Soldaat van Oranje. Dat fonds steunt initiatiefnemers die net als de verzetsstrijder eigenhandig een probleem in de samenleving te lijf gaan. Dit fonds is een zogenaamd Fonds op Naam bij het Oranje Fonds.

De producenten van Soldaat van Oranje – De Musical startten bij de lancering van de musical een Fonds op Naam bij het Oranje Fonds. Met dit ‘fonds binnen het fonds’ steunt het Oranje Fonds jaarlijks zeker één initiatief van een jong persoon die, net als de Soldaat van Oranje, een probleem in de samenleving aanpakt. In 2012 is dit het initiatief Pet’je af van Walter Roza en Daan van de Voort. “Met het Fonds Soldaat van Oranje willen we het gedachtegoed van Erik Hazelhoff Roelfzema voortzetten. Wij zijn dan ook verheugd deze beide heren te kunnen steunen bij hun inzet voor een betere samenleving”, aldus Fred Boot, producent.

Walter Roza en Daan van de Voort startten in 2007 de Stichting Pet’je af. De stichting biedt op zondag praktisch onderwijs aan kinderen in achterstandssituaties. Ze werken wijkgericht met kinderen van 10 t/m 14 jaar. Tijdens hun opleiding op de Pabo signaleerden deze initiatiefnemers dat er weliswaar veel gedaan wordt voor kinderen in achterstandssituaties, maar dat velen nog buiten de boot vallen. Ze startten daarom Stichting Pet’je af in Utrecht. Inmiddels zijn er ook vestigingen in Dordrecht, Rotterdam en Amersfoort. Hierdoor bereiken ze ieder jaar 180 kinderen en zijn er 150 betrokken vrijwilligers.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds

Mensen die het Fonds Soldaat van Oranje willen steunen, kunnen dit doen door een bedrag over te maken op bankrekeningnummer 888 444 t.n.v. Oranje Fonds te Utrecht, onder vermelding van ‘Soldaat van Oranje’.

Klik op de foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies