Willem Nijholt in duet met Marijn Brouwers op Frans Halsema cd

7 Juni aanstaande verschijnt de cd Halsema waarop Marijn Brouwers de mooiste nummers zingt uit het omvangrijke repertoire van Frans Halsema. Exclusief voor dit album nam hij samen met Willem Nijholt het nummer Nooit een acht op uit de musical En nu naar bed van Annie MG Schmidt uit 1971, destijds vertolkt door Frans Halsema. Het repertoire is tevens te horen tijdens het theaterconcert Beste Meneer Halsema waarmee Marijn van 7 juni tot en met 14 december in ruim veertig Nederlandse theaters te zien is.  Bekijk de trailer van Nooit een acht op YouTube.

Marijn produceerde het album samen met zijn vaste pianist Marc-Peter van Dijk en Sebastiaan Koolhoven (producer/arrangeur van onder meer Mathilde Santing, Wende Snijders en Nynke Laverman) die tevens alle nummers opnieuw arrangeerden. Brouwers schreef samen met Koolhoven het nummer Tien voor elf, geïnspireerd op Halsema’s Elke avond als de beeldbuis is gedoofd.

Het album is opgenomen in de muzikale bezetting van piano, contrabas, gitaar, cello, viool, altviool en melodica en bevat de volgende dertien tracks:

1. Van Eeghenstraat
2. Zondagmiddag Buitenveldert
3. Nooit een acht (duet met Willem Nijholt)
4. Springlevend
5. Tien voor elf
6. Doodgaan
7. Prelude
8. Voor haar
9. Het feest dat nooit gevierd werd
10. De sneeuwman
11. Ik mis
12. Kees
13. Ik jij

Halsema wordt gelanceerd op donderdag 7 juni a.s. in theater Walhalla in Rotterdam en is vanaf dan te koop in de platenwinkel, het theater, via Bol.com en te downloaden via o.a. ITunes. Marijn Brouwers (Five Easy Pieces, Ciske de Rat, Zorro) is afgestudeerd aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en in 2011 aan de opleiding Master of Music van het Conservatorium in Tilburg. Hier ontving hij een Cum Laude waardering voor zijn voorstelling Beste meneer Halsema. Hij woont, net als Frans Halsema indertijd, op de Looiersgracht en heeft dezelfde voornaam als zijn zoon.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies