Nominaties Vlaamse Musicalprijzen 2012‏ zijn bekend

Nederland moet het dit jaar zonder de John Kraaijkamp Musical Awards stellen maar twee Nederlandse producties kregen wel nominaties voor de Vlaamse Musicalprijzen, die uitgereikt worden op maandag 18 juni in Gent. Ramses (Albert Verlinde Entertainment) kreeg vier nominaties, waaronder Beste Musical, en We Will Rock You (Stage Entertainment) kan drie keer in de prijzen vallen. Ook acteurs Matthew Michel, hoofdrolspeler in de nieuwste productie van M-Lab, en Ara Halici kregen een nominatie voor hun rol in Lelies.

Albert Verlinde triomfeerde tijdens de Vlaamse Musicalprijzen 2011: de musical Toon werd verkozen tot Beste Musical en titelrolspeler Alex Klaasen werd bekroond met Beste Mannelijke Hoofdrol. De producent maakt kans om dat exploot dit jaar nog eens over te doen want met Ramses, de musical over Ramses Shaffy, kaapt hij vier nominaties weg. Net als vorig jaar is er een nominatie voor Beste Musical, terwijl Hans Hoes en Tom Jansen de nominatie voor Beste Mannelijke Hoofdrol delen, dankzij hun vertolking van de oude Ramses. Ook de regie van Peter de Baan en het script van Dick van den Heuvel vielen in de smaak van de jury.

Stage Entertainment, dat eerder in Vlaanderen al won met Mamma Mia!, scoort nu opnieuw met die andere hitmusical, We Will Rock You. Beide hoofdrolspelers Marjolein Teepen en Tim Driesen, die in Vlaanderen de rol overnam van John Vooijs, kregen een nominatie. In Vlaanderen is er ook een aparte categorie voor het Beste Ensemble en daarin haalde de Queen-musical een derde nominatie.

De Vlaamse musicalcreatie Lelies is koploper met 6 nominaties. De bijzondere prestatie van de Nederlandse acteur Ara Halici bleef niet onopgemerkt en leverde hem een nominatie voor Beste Mannelijke Bijrol op. Voor dezelfde musical werd hoofdrolspeler Matthew Michel genomineerd als Aanstormend Talent. Matthew speelt in juni in het Amsterdamse M-Lab de hoofdrol in Ja Zanna, Nee Zanna.

De vakjury dit jaar bestaat uit Guy Van Vliet (woordvoerder), Linda Asselbergs, Maxim Bezembinder, Wouter Bruyns, Christel Carnas, Johan Depaepe en Luc Milio. De uitreiking van de Vlaamse Musicalprijzen vindt plaats op maandag 18 juni 2012 in Capitole Gent en wordt net als vorig jaar georganiseerd door Musical van Vlaanderen vzw. Het wordt alweer een inspirerende avond met ongeziene performances, een feestelijke receptie en stralende winnaars als resultaat!

Nominaties Vlaamse Musicalprijzen 2011-2012

Beste musical: Fiddler on the Roof (Musical van Vlaanderen),  Lelies (Judas Theaterproducties) en Ramses (Albert Verlinde Entertainment)

Beste regie: Peter de Baan voor ‘Ramses’, Martin Michel voor ‘Lelies’ en Brigitte Odett voor ‘Marguerite S.’ (Musical van Vlaanderen)

Beste vrouwelijke hoofdrol: Deborah De Ridder als Domino in ‘Domino, de musical’ (VMMa/vtm), Marilou Mermans als Marguerite in ‘Marguerite S.’ en Marjolein Teepen als Scaramouche in ‘We Will Rock You’ (VMMa/Stage Entertainment)

Beste mannelijke hoofdrol: Tim Driesen als Galileo in ‘We Will Rock You’, Hans Hoes & Tom Janssen als Ramses Shaffy in ‘Ramses’ en Lucas Van den Eyne als Tevje in ‘Fiddler on the Roof’.

Beste vrouwelijke bijrol: Maaike Cafmeyer als Anne in ‘Domino, de musical’, Anne Mie Gils als Linda in ‘Domino, de musical’ en Amaryllis Uitterlinden als Augustine in ‘Marguerite S.’

Beste mannelijke bijrol: Leendert De Vis als de jonge Jean Bilodeau in ‘Lelies’, Ara Halici als Barones de Tilly in ‘Lelies’ en Jan Van Looveren als Franz Liebkind in ‘De Producers’ (Musical van Vlaanderen).

Aanstormend talent: Marjan De Gendt voor haar vertolking als Lotje in ‘Lotje’ (Jeugdtheater Ondersteboven), Alexander Metselaar voor zijn vertolking als Sam in ‘Domino, de musical’ en Matthew Michel voor zijn vertolking van Vallier de Tilly in ‘Lelies’.

Beste ensemble:  De Producers, Fiddler on the Roof en We Will Rock You

Beste inhoudelijke prestatie: Griet De Wolf voor het script en de liedteksten van ‘Marguerite S.’, Dick van den Heuvel voor het script van ‘Ramses’ en Sam Verhoeven voor de partituur van ‘Lelies’

Beste creatieve prestatie: Erik van der Palen voor het decorontwerp van ‘Domino, de musical’, Harry De Neve voor de digitale scenografie van ‘Marguerite S.’ en Ruth Bouthe voor het decorontwerp van ‘Lotje’.

Beste amateurproductie: Passing Strange – Bohemian Productions uit Sint-Niklaas, Peter Pan – KotéKoer uit Brugge en Scrooge – TeWeKa uit Melsbroek

Aantal nominaties per voorstelling:

Lelies: 6, Marguerite S. 5, Domino, de musical: 5, Ramses: 4, We Will Rock You: 3, De Producers: 2 en Lotje: 2

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies