Jamai Loman maakt het leven in Saigon iets vrolijker

Jamai Loman beleefde dinsdagavond in een broeierig Utrecht zijn alternate première van de rol van Chris in Miss Saigon. Vanaf 10 juni zal hij de show alleen moeten draaien, wanneer  ‘collega Chris’ Ton Sieben de show zal gaan verlaten voor de repetities van de musical Ghost. Loman gaf een eigenzinnige draai aan zijn alter ego door veel humor in de rol te stoppen.

Wat: Miss Saigon
Wie: o.a Jamai Loman, Na Young Jeon, Stanley Burleson, Maike Boerdam
Wanneer: 22 mei 2012 (alternate première Jamai Loman)
Waar: Beatrix Theate, te Utrecht
Door: Marianne van der Zwaag

Miss Saigon vertelt het verhaal van een onmogelijke liefde in oorlogstijd. De Amerikaanse militair Chris (Jamai Loman / Ton Sieben) wordt tijdens de Vietnamoorlog heimelijk verliefd op de Vietnamese Kim (Na-Young Jeon). Wanneer het Amerikaanse leger zich terugtrekt voor de dreiging van de Vietcong, wordt het prille liefdeskoppel uiteen gereten. Kim blijft achter, maar niet alleen. Zij bevalt van een zoon. Chris, die de vader blijkt te zijn, probeert ondertussen in Amerika met zijn vrouw Ellen (Maike Boerdam) een nieuw bestaan op te bouwen.

Loman begon de voorstelling onder het  toeziend oog van Tony Neef, die de rol van Chris in de productie uit 1996 vertolkte en Ton Sieben. Het werd al snel duidelijk dat Loman inmiddels ervaren genoeg is om zijn zenuwen onder bedwang te houden. Even leek hij een noot te missen tijdens het nummer ‘Waarom God’, maar hij herstelde zich vlug waardoor het nauwelijks merkbaar was. Vooral in het samenzang met Na Young Jeon kwam zijn krachtige stem sterk naar voren. Tijdens het nummer ‘Zon en Maan’ rijst de vraag waarom Jamai niet al veel eerder voor deze rol is gevraagd. Hij lijkt in eerste instantie de gedroomde Chris. Toch wordt al later duidelijk dat hij nog niet helemaal in de rol zit. De chemie met zowel Na Young als met Maike Boerdam lijkt ver te zoeken. Maar zoals hij na afloop al aan Musical Reports vermeldde. ‘Ik ben zes weken bezig, beter dan hoe het vandaag ging, kon het niet. Maar vanaf hier ga ik nog veel meer in de rol groeien.’

Over de voorstelling schreef Musical Reports eerder: Miss Saigon is zo’n musicalklassieker die iedereen gezien moet hebben. Naast de sterke cast, heerlijke muziek en prachtige scenebeelden, wordt er een mooi verhaal vertelt. Een ontroerend verhaal dat eindigt in een emotionele climax. Een avond Miss Saigon is een avond die je nog lang bijblijft.

Lees hier de recensie die Musical Reports schreef naar aanleiding van de première: Miss Saigon, een avond die je nog lang bij blijft.

Klik op een foto om te vergroten

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies