Een geslaagde avond voor Stichting AMAL

Op 21 mei werd door Nicky van der Kuyp en Jasper Taconis het benefietconcert Just Once georganiseerd. Met behulp van dit concert wilden zij Stichting AMAL in het zonnetje zetten en wat meer bekendheid geven. ‘Je passie gebruiken om geld op te halen voor het goede doel.’ Dat was het idee van Nicky van der Kuyp en Jasper Taconis.

Wat: Just Once
Wie: Nicky v/d Kuyp, Jasper Taconis, Mariska van Kolck, Marjolein Teepen, Vincent de Lusenet, Forte, Kim-Lian van der Meij, Pearl Jozefzoon, Tony Neef, Cindy Bell e.a.
Waar: Theater Castellum, Alphen a/d Rijn
Wanneer: 21 mei 2012 (eenmalige voorstelling)
Door: Saskia Ebbing

Stichting AMAL is een kleine organisatie die kinderen in Somaliland helpt om onder andere naar school te kunnen gaan. Monique Haveman, de moeder van Nicky van der Kuyp, is voorzitter van deze stichting. Dit verklaart ook enigszins de keuze voor juist dit goede doel. In het weeshuis wonen ca. 350 kinderen tot 22 jaar en er werken 55 vrijwillige stafleden. Een mooi doel om een benefiet voor te organiseren.

Het aantal musicalartiesten dat vrijwillig komt opdraven om een steentje bij te dragen aan deze avond is bijzonder. Bekende en minder bekende namen als Kim-Lian van der Meij, William Spaaij, Mariska van Kolck, Esmee van Kampen, Linda Wagenmakers, Daphne Flint, Hein Gerrits, Pearl Jozefzoon, Cindy Bell, Vincent de Lusenet en nog vele anderen passeren de revue.

Het belangeloos meewerken aan een avond als deze is altijd iets positiefs. Dat biedt echter helaas geen garantie voor een aaneenschakeling van goede en sterke optredens. Er was wel een enorme variëteit in het programma aangebracht en daardoor zat er voor iedereen wel iets tussen. Van nummers uit The Phantom tot Wicked, van Rent tot De Jantjes en een aantal niet-musicalnummers..voor ieder wat wils. Eén van de hoogtepunten van de avond was het optreden van Forte: zij zongen in een mix van Italiaans en Nederlands Van Dik Hout’s ‘Stil In Mij’ en ‘Prendi La Mano’ (Pak Maar Mijn Hand – Nick & Simon). De warme stemmen van de drie heren klinken buitengewoon mooi bij elkaar en de mix van Italiaans en Nederlands geeft de bekende nummers een heel nieuwe draai. Ook mooi waren het door organisator Jasper Taconis zelf gezongen ‘Let me Fall’ (Josh Groban) en pauzefinalenummer ‘God Loves Nubia’ door Pearl Jozefzoon. Stuk voor stuk mooie, krachtige maar tegelijk ingetogen en gevoelige vertolkingen.
In de tweede akte werden diverse medleys ten gehore gebracht, o.a. nummers van André Hazes, De Jantjes en Mamma Mia – iets wat het bijna altijd goed doet. Hoogtepunt van de tweede helft en misschien zelfs wel het mooiste van de avond was echter het finalenummer ‘Nog Een Dag’, welke door alle musicalartiesten werd meegezongen. Bijzonder was de energie en de uitstraling waarmee iedereen op het podium stond te zingen, wat dit toch al mooie nummer extra kracht bijzette.

Na afloop volgde natuurlijk het spannende moment waarop bekend werd gemaakt hoeveel er deze avond is opgehaald voor Stichting AMAL. Hoewel het bedrag nog verhoogd kon worden door donaties te gooien in de collectebussen die nog in de foyer stonden, was het opgehaalde bedrag na afloop van het concert al €16.000! Een heel mooi bedrag waar organisatoren Jasper Taconis en Nicky van der Kuyp ongetwijfeld heel trots op zijn! Een geslaagde avond dus voor Stichting AMAL.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies