Roel Vente verlaat Joop van den Ende Theaterproducties

Roel Vente stapt per 1 augustus op als directeur van Joop van den Ende Theaterproducties en wordt in deze functie opgevolgd door Eric Paul Dijkhuizen. Dit is vandaag door Henk Kivits, voorzitter Raad van Bestuur van Stage Entertainment, in een gezamenlijke verklaring met Roel Vente en Eric Paul Dijkhuizen, bekend gemaakt. De directe aanleiding voor de beëindiging van het contract van Roel Vente is een verschil van visie op de koers van Joop van den Ende Theaterproducties voor de komende jaren. Roel Vente trad op 1 augustus 2011 aan als directeur van Joop van den Ende Theaterproducties.

Henk Kivits: ‘De kwaliteiten van Roel Vente als musicalproducent staan voor ons buiten kijf maar voor de toekomst van Joop van den Ende Theaterproducties verschillen wij van mening over de te voeren strategie. Roel en de Raad van Bestuur zijn in recente gesprekken tot de conclusie gekomen dat wij op een aantal punten niet nader tot elkaar komen. Dat is teleurstellend maar weloverwogen.’

Roel Vente: ‘Joop van den Ende Theaterproducties staat voor een aantal belangrijke keuzes. Een jaar geleden ben ik in volle overtuiging aan de slag gegaan. Toentertijd zijn er heldere afspraken gemaakt over de te volgen koers, een koers die tussentijds bijgesteld moest worden en waar onze visie over de toekomst van het bedrijf uiteenloopt. De enige conclusie is dan om ruim op tijd voor het volgende seizoen, te besluiten om uit elkaar te gaan. Hoe zeer dat ook te betreuren is. Ondanks de ontstane situatie heb ik geen moment spijt, zeker gezien de goede persoonlijke relatie die ik hier met diverse mensen heb opgebouwd. Ik kijk er straks dan ook met plezier op terug. Joop van den Ende Theaterproducties en ik gaan beiden positief de toekomst tegemoet.’

Eric Paul Dijkhuizen was vanaf 1997 werkzaam bij Endemol en was nauw betrokken bij de opbouw van Joop van den Ende’s theaterbedrijf Stage Entertainment waar hij onder andere leiding gaf aan Holiday on Ice. Hij introduceerde Stage Entertainment als musicalproducent in Frankrijk, met een lokale organisatie. Onder zijn leiding werd Cabaret geproduceerd in theater Les Folies Bergère in Parijs en werd vervolgens de aankoop van het Théâtre Mogador voorbereid. The Lion King was hier onder de naam Le Roi Lion bijna drie jaar lang – van begin oktober 2007 tot eind juli 2010 – succesvol. Sinds najaar 2010 speelt hier de internationale feelgoodmusical Mamma Mia!

De Franse tak van Stage Entertainment won diverse theaternominaties- en prijzen waaronder drie Molière Awards voor Le Roi Lion.

Eric Paul Dijkhuizen keerde, na een leidinggevende functie bij Luchthaven Schiphol NV en lidmaatschap Raad van Bestuur Persgroep Nederland (Algemeen Dagblad/ AD Nieuwsmedia), begin 2012 terug bij Stage Entertainment, aanvankelijk als interim directeur van Stage Entertainment Frankrijk en vanaf 1 augustus 2012 als directeur Joop van den Ende Theaterproducties. Henk Kivits: ‘Wij hebben groot vertrouwen in de leidinggevende kwaliteiten van Eric Paul Dijkhuizen. Hij is goed bekend met de nationale en internationale spelregels binnen de live entertainment sector.’

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies