Vier vragen aan Ferry Doedens over Wicked

Op donderdag 26 april 2012 beleefde Ferry Doedens onder het toeziend oog van zijn medebewoners uit Meerdijk zijn première als alternate Prins Fiyero in de musical Wicked. Hoewel het leek of hij de eerste akte met moeite zijn zenuwen onder bedwang kon houden, speelde hij met name de tweede akte de rol van Prins Fiyero vol overtuiging. Musical reports sprak hem na afloop van zijn première.

Hoe is het gegaan?
‘Goed! Ik zou zo nog een show kunnen doen. Ik krijg allemaal positieve reacties dus ik ben ontzettend blij. Ik had wel last van gezonde spanningen, vooral omdat ik merkte dat al mijn GTST collega’s en familie en vrienden in de zaal zaten. Maar gelukkig kon ik dat vrij snel achter me laten en heb ik er ook heel erg van genoten.’

Dit is je eerste grote musicalproductie, hiervoor heb je alleen wat lokale musicals gedaan. Hoe was het om tussen zulke ervaren musicalartiesten als Willemijn Verkaik en Chantal Janzen te staan?
‘Willemijn en Chantal zijn echt te gek. Ze hebben me heel goed opgevangen en geholpen. Maar dat geldt ook voor de rest van de cast en crew. Het is een hele fijne groep en ik heb hier ook al echt vrienden gemaakt. En dat ik dan met Willemijn en met Chantal mag zingen,  dat blijft inderdaad elke keer weer een feestje.’

Je hebt de laatste maanden naast je opnamen voor GTST heel hard getraind en gerepeteerd voor Wicked. Kan je het nu wat rustiger aan doen?
‘Nee helaas niet, de wekker gaat weer om zes uur omdat ik dan weer door moet naar de studio van GTST. Maar ik vind het niet erg, ik geniet er heel erg van. Bovendien heeft al dat harde werken nu wel z’n vruchten af geworpen. Dus het was het zeker waard. Ik ben heel blij dat ik nu eindelijk op het podium kan staan en mijn ding kan doen.’

Wat wordt je volgende musicalrol?
Lacht: ‘Geen idee. Voorlopig in ieder geval Goeden tijden, de musical en dan zien we wel weer verder.’

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies