Marijn Brouwers lanceert ‘Halsema’ CD

In Theater Walhalla in Rotterdam is de cd Halsema gelanceerd waarop Marijn Brouwers de mooiste bekende én onbekende nummers zingt uit het omvangrijke repertoire van Frans Halsema. Exclusief voor dit album nam Marijn samen met Willem Nijholt het nummer Nooit een acht op en schreef hij het nieuwe nummer Tien voor elf, geïnspireerd op Halsema’s Elke avond als de beeldbuis is gedoofd.

Willem Nijholt: “Ik was totaal verrast toen Marijn mij vroeg Nooit een acht met hem te zingen, want hoe lang heb ik zoiets al niet meer gedaan? Toch zei ik “ja” omdat het getuigt van moed dat Marijn, juist nu, durft te kiezen voor luisterliedjes met inhoud en nuance en daarmee een briljante tekstschrijver uit het gevaar voor de vergetelheid tilt. Daarnaast heeft Marijn een prachtig geluid, is niet bang om zijn grenzen te verleggen en zoekt mogelijkheden om zich te vernieuwen (zelfs met dit oudere repertoire). Ik ben inmiddels een fantastische opnamedag maar vooral ervaring rijker, dank voor de uitnodiging!”

Marijn produceerde het album samen met zijn vaste pianist Marc-Peter van Dijk en producer/arrangeur Sebastiaan Koolhoven. Het album is opgenomen in de muzikale bezetting van piano, contrabas, gitaar, cello, viool, altviool en melodica en bevat dertien nummers. Halsema is vanaf nu te koop in de platenwinkel, het theater, via Bol.com en te downloaden via o.a. ITunes.

Het repertoire van de cd is tevens te horen tijdens het theaterconcert Beste Meneer Halsema waarmee Marijn nog tot en met 14 december 2012 in ruim veertig Nederlandse theaters te zien is. Deze voorstelling gaat op 24 juni aanstaande in première in Theater Bellevue in Amsterdam. 

Marijn Brouwers (Five Easy Pieces, Ciske de Rat, Zorro) is afgestudeerd aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en in 2011 aan de opleiding Master of Music van het Conservatorium in Tilburg. Hier ontving hij een Cum Laude waardering voor zijn voorstelling Beste meneer Halsema. Hij woont, net als Frans Halsema indertijd, op de Looiersgracht en heeft dezelfde voornaam als zijn zoon.

Tracks Halsema
1. Van Eeghenstraat
2. Zondagmiddag Buitenveldert
3. Nooit een acht (duet met Willem Nijholt)
4. Springlevend
5. Tien voor elf
6. Doodgaan
7. Prelude
8. Voor haar
9. Het feest dat nooit gevierd werd
10. De sneeuwman
11. Ik mis
12. Kees
13. Ik jij

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies